Mette F: Giv nu ro til efterforskning af terror

Mette Frederiksen vil ikke sætte uvildig undersøgelse af terrordrab i gang, før efterforskningen er afsluttet

Arkivfoto: POLFOTO
Arkivfoto: POLFOTO
Følg Krimi

Der er på nuværende tidspunkt ikke grund til at iværksætte en uafhængig undersøgelse af hele forløbet op til forrige weekends to terrordrab i København.

Det siger politiets øverste chef, justitsminister Mette Frederiksen (S), efter at flere partier nu efterlyser en uvildig undersøgelse.

Flere vidner har kritiseret politiets indsats ved Krudttønden på Østerbro, hvor den formodede gerningsmand, Omar El-Hussein, under et debatmøde med den svenske tegner Lars Vilks dræbte 55-årige Finn Nørgaard med et stjålet hjemmeværnsgevær.

Men, siger Mette Frederiksen til TV2: - Jeg synes, Folketingets politikere skal bevare roen. Vi har lige været igennem et rigtig grimt terroranslag mod det danske samfund, og myndighederne er i gang med efterforskningen, som ikke er færdiggjort endnu.

- Lad nu myndighederne bruge kræfterne på at finde alle de spor, der måtte knytte sig til gerningsmanden, og derefter en evaluering af hele forkøbet. Det, synes jeg, er den rigtige måde at gøre det på, siger justitsministeren.

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, mener, at regeringen skal sørge for, at borgerne bliver fuldt informeret om, hvad politi og fængselsvæsen foretog sig før, under og efter terrorangrebet i København i forrige weekend.

Ifølge vidnerne lod politiets indsats meget tilbage at ønske. Blandt andet var det de civile, der måtte ringe 112, da gerningsmanden åbnede ild, lyder forklaringerne.

Og vidnernes udsagn bør indgå i de redegørelser, som myndighederne er i gang med at lave om terrorsagen, mener Peter Skaarup.

- Det er vigtigt, at vi får en hurtig, faglig indstilling fra politiet, PET og Kriminalforsorgen først og fremmest. Det skal ikke være sådan, at regeringen sidder og lægger et filter ind, siger han.

Hos betjentenes fagforening, Politiforbundet, er man dog ikke meget for, at redegørelserne i alle detaljer når offentlighedens ører.

- Nej, det synes jeg ikke. Der skal være nogle fabrikshemmeligheder omkring, hvordan politiet agerer i sådan nogle situationer fremover. Den slags skal ikke være hvermandseje, siger Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.