Migrantbørn på Sicilien: Vi er blevet misbrugt seksuelt

Uledsagede migrantbørn har en hård tid på vej til Europa og i tiden derefter. Der er meldinger om sexovergreb.

Følg Krimi

Uledsagede børn, der kommer til Europa for at søge asyl, risikerer at blive udsat for seksuelle overgreb af såvel menneskesmuglerne som af lokale på deres vej.

Velgørenhedsorganisationer har ifølge den britiske netavis independent.co.uk længe advaret om, at smuglere tvinger piger til prostitution for at "betale" deres gæld.

Nu siger teenagere blandt migranterne på Sicilien i Italien, at de krænkes af lokale mænd.

Ermias Haile, der identificeres som en 16-årig dreng fra Eritrea, siger til tv-stationen Sky, at han er kommet til Sicilien efter at have foretaget en farefuld færd over Middelhavet fra Libyen.

Sammen med sine venner har han forladt et officielt center for asylansøgere, fordi de frygter at blive tvunget til at blive i Italien.

De opholder sig nu i en bygning, hvor de er alene og uden beskyttelse. Ermias Haile fortæller til Sky, at en lokal italiensk mand har misbrugt dem seksuelt efter at have købt drinks til dem og tilbudt dem husly.

- Han fandt os og inviterede os på bar. Han lod os drikke øl, og så tog han os med hjem og gav os øl, siger drengen.

Han fortæller videre, at manden senere begyndte at befamle drengene.

Organisationen Red Barnet siger ifølge independent.co.uk, at antallet af uledsagede børn, der er kommet til Europa, er fordoblet over det seneste år.

De sårbare drenge og piger er skubbet ind i en "cirkel af misbrug".

Mange af børnene forlader de centre, myndighederne placerer dem i, og fortsætter videre nordpå i Europa på egen hånd. De ender ofte som hjemløse eller sidder fast ved grænser, hvor der er meldinger om overgreb, herunder voldtægter.

Piger tvinges til prostitution. Det samme gør nogle drenge, som også tvinges til børnearbejde og kriminelle aktiviteter, herunder tyveri og narkoforbrydelser.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind