Militærkøretøj involveret i politidrab

Den dræbte kørte i et militærkøretøj, da han forulykkede i forbindelse med biljagten, hvor politiet trak deres våben

Hør tømrer Peter Søllested fortælle om nattens skuddrama (Foto: Per Rasmussen)

En patrulje fra Sydsjælland og Lolland-Falster Politi har i forbindelse med en biljagt søndag morgen trukket pistolerne og skudt og dræbt en mand i den vestsjællandske by Høng.

Jagten startede i Slagelse, hvor to politibiler eftersatte et køretøj.

Bilen er fra Forsvaret, men hvorvidt føreren af køretøjet har tilknytning til militæret er stadig uvist.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed bekræfter, at politiet har skudt og dræbt en mand i forbindelse med en skudepisode søndag morgen ved Høng på Sjælland.

Mand dræbt af politiskud efter biljagt

- Manden blev ramt i brystet af et skud klokken 04.16. Han afgår ved døden klokken 05.21, siger specialkonsulent ved Den Uafhængige Politiklagemyndighed Janus Rasmussen.

Specialkonsulenten har ingen oplysninger om, hvem manden er eller, hvad sagen drejede sig om. Men skudepisoden skal være sket i forbindelse med en såkaldt eftersættelse af manden.

(Foto: Per Rasmussen)
(Foto: Per Rasmussen)

Den Uafhængige Politiklagemyndighed varetager efterforskningen af straffesager mod politipersonale og behandler og træffer afgørelse i klager over politipersonalets adfærd.

- Vi overtager det hele nu, når en person er ramt af skud af politiet og er død på baggrund af politiets indgriben. Og vi foretager nu en normal efterforskning, som politiet også ville have gjort det, siger Janus Rasmussen.

Ukendt antal skud

I følge Politianklagemyndigheden er det endnu usikkert, hvor mange skud betjentene affyrede mod manden.

- Det er endnu ikke fastlagt, hvor mange skud, der blev løsnet mod personen, men episoden skete efter en biljagt over en vis strækning, hvor flere politibiler var involveret, fortæller Janus Rasmussen til Ekstra Bladet.

- Vi er netop nu gået i gang med ligsynet af den dræbte.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed forventer at bruge resten af dagen på at indsamle tekniske beviser i sagen. Selve efterforskningen ventes at tage flere måneder.


Den Uafhængige Politiklagemyndighed undersøger gerningsstedet (video: Per Rasmussen)