Milliardærfrue-drabet: Her er politiets hovedteori

Anne-Elisabeth Hagen har angiveligt spurgt folk til råds i forhold til skilsmisse

Milliardærfrue-drabet: Her er politiets hovedteori

Få et overblik over sagen her. Foto/video: VG, Ritzau Scanpix. Produktion: Maya Westander, Emma Svendsen

Ægteskabsproblemer skulle være motivet for at dræbe Anne-Elisabeth Hagen. Det er i hvert fald politiets hovedteori, afslører NRK, som skriver, at Anne-Elisabeth Hagen angiveligt undersøgte muligheden for skilsmisse forud for, at hun forsvandt 31. oktober 2018.

Norsk politi har aldrig udtalt sig officielt om, hvad de mener er motivet for drabet, men NRK er kommet i besiddelse af oplysninger om, at politiets hovedteori blandt andet bygger på vidner, der har fortalt, at milliardærfruen skal have rådført sig og spurgt, hvordan hun skulle bære sig ad, hvis hun skulle gå fra sin mand.

Derudover sikrer parrets ægtepagt Tom Hagen stort set alt af værdi. Nogle juridiske eksperter har udtalt i medierne, at ægtepagten er så urimelig, at Anne-Elisabeth Hagen ville blive tilkendt flere hundrede millioner kroner, hvis sagen var kommet for en domstol. Andre tvivler dog på, at hun ville få medhold i en eventuel retssag.

Et ældre billede af Tom Hagen, der er en af Norges rigeste mænd. Foto: Torbjorn Olsen/Ritzau Scanpix
Et ældre billede af Tom Hagen, der er en af Norges rigeste mænd. Foto: Torbjorn Olsen/Ritzau Scanpix

Mistanke om muligt motiv
NRK har også selv talt med personer tæt på parret, der bekræfter, at den 68-årige søgte råd. Kilderne fortæller, at ægteskabet var turbulent og lakkede mod enden, og at kvinden talte om særeje i forbindelse med skilsmisse. Andre kilder betegner ægteskabet som helt normalt over for NRK.

Politiet ønsker ikke at kommentere NRK's oplysninger.

- Politiet har en mistanke om et muligt motiv, men af hensyn til efterforskningen kan vi ikke uddybe nærmere, siger politiadvokat Haris Hrenovica til NRK.

Tidligere har han i generelle vendinger bekræftet, at ægteskabsproblemer har været en del af efterforskningen, som det altid er, når der er tale om, når en ægtefælle er væk, og partneren sigtet.

Slæbespor afsløret i hjemmet

Børnene bakker op
Den 70-årige Tom Hagen blev for nylig sigtet for drabet på sin hustru. Oprindeligt blev sagen ellers behandlet som en kidnapningssag, men i sommeren 2019 ændrede politiet hovedhypotesen fra kidnapning til drab.

Tom Hagen blev anholdt 28. april og fængslet, men ankede fængslingen og blev løsladt efter en kendelse fra højesteret 8. maj 2020. Han nægter sig skyldig og har hele tiden bedyret sin uskyld.

Parrets tre voksne børn bakker op om faderen, og samtidig er de uforstående over for oplysningerne om, at deres mor skulle have haft skilsmisse-overvejelser. De mener, at så alvorligt et tema ville blive taget op i familien, som generelt talte åbent om tingene.

- De finder det utænkeligt, at Anne-Elisabeth og Tom skulle gå fra hinanden siger advokat Ståle Kihle, i advokatfirmaet Eckhoff, Fosmark & Co DA.

Tom Hagen har gentagne gange sagt, at han intet motiv har til at dræbe hustruen. Det var ham, der slog alarm til politiet og meldte hende savnet.