Mindehøjtidelighed for Kim Wall: - Det er så forfærdeligt

Lokale beboere er fredag aften samlet til fakkeloptog for at mindes Kim Wall i Dragør

Faklerne blev tændt på Dragør for den afdøde svenske journalist, Kim Wall. Foto: Jakob Jørgensen
Faklerne blev tændt på Dragør for den afdøde svenske journalist, Kim Wall. Foto: Jakob Jørgensen

Omkring 100 mennesker har fredag aften taget det varme tøj på og er draget mod Sydvestpynten i Dragør for at mindes den afdøde svenske journalist Kim Wall.

Udstyret med fakler bevæger optoget sig fra parkeringspladsen ved Sydvestpynten ud mod diget, hvor der vil blive holdt et minuts stilhed og sagt et par ord om Kim Wall.

Mindehøjtideligheden er arrangeret af Sofie Sønderup, der er stifter af gruppen 'Forsvundne personer' og bliver afholdt i Dragør, da det var her, Kim Walls torso blev fundet.

Ekstra Bladets udsendte er i Dragør, og her er det det primært lokale beboere, der er mødt op for at vise deres medfølelse for den afdøde journalists pårørende.

Forsvarer slår fast: Han nægter sig skyldig i partering

Flere af de fremmødte har tidligere været ude i lokalområdet for at hjælpe politiet med eftersøgningen. 

- Jeg er jo en Amager-pige, så jeg har hørt enormt meget om sagen. For det er jo her i Dragør, de har ledt. Jeg er kommet i dag, fordi jeg ville vise min medfølelse og støtte til familien, siger 65-årige Pia Hemner og fortsætter.

- Jeg synes, det er så skrækkeligt, og jeg kan ikke lade være med at tænke, at det jo kunne være en fra min egen familie. Det er så tragisk. Jeg har jo set, at politiet har ledt herude. Det har gjort mig helt dårlig. For vi er jo så tæt på. Det kunne have været hvem som helst.

Også hendes veninde Lis Vig, 65, har valgt at støtte fakkeloptoget.

- Vi har også været ude at lede i vandkanten osv. Vi håber jo, at hun snart bliver fundet. At de finder det hele, så familien kan få ro. Det er så forfærdeligt, det der er sket.

Faklerne blev tændt på Dragør for den afdøde svenske journalist, Kim Wall. Foto: Jakob Jørgensen
Faklerne blev tændt på Dragør for den afdøde svenske journalist, Kim Wall. Foto: Jakob Jørgensen
 

32-årige Maria Toft fra Dragør er der med sin veninde og hendes to små tvillinger i barnevogn.

- Jeg har jo virkelig fulgt sagen tæt i nyhederne. Kim er jo nogenlunde samme alder, som mig, hun er smuk og havde hele livet foran sig.

- Så det rører mig dybt, det der er sket. Jeg er her for at vise min støtte til hendes familie og vise respekt for Kim. Det fylder enormt meget i mit hovede. Det er jo så uhyggeligt, at sådan noget kan ske her i lille Danmark.

Maria Toft håber, at familien snart vil få vished om, hvad der er sket med deres datter.

- Dybt tragisk. Jeg er jo fra lokalområdet, så jeg har fulgt lidt ekstra med fra sidelinjen og talt meget om det med folk i byen. Alle snakker om det. Jeg håber virkelig, at familien snart får nogle svar, siger hun.

Torso var nøgen: Efterlyser disse ting

Fakkeltog for Kimm Wall fredag ved diget på Amager. Foto: Jakob Jørgensen
Fakkeltog for Kimm Wall fredag ved diget på Amager. Foto: Jakob Jørgensen
 

Ved diget stimlede alle de fremmødte sammen, og den lokale sognepræst sagde et par ord for at minde Kim: 

- Jeg fandt det passende, at vi er repræsenteret i dag fra vores sogn, fordi nogle af Kims jordiske rester er fundet her. Derfor er jeg glad for, at jeg i dag kan være en del af denne begivenhed som repræsentant for sognet. 

- Vi er samlet her i dag, fordi vi føler afmagt. Håbløsheden har ramt vores hjerter på grund af denne tragiske begivenhed. Det er naturligt, at vi bliver bange, og at vi føler frygt, når sådan noget her sker. Men vi skal huske, at stærkest af alt er kærligheden. Kærlighed skal være den bærende kraft. Vi er samlet for at sende varme tanker til Kims familie og venner i denne svære tid. Vi sender dem varme. Gud vil gøre dem stærke i denne svære tid. Må Gud være med dem.

Efter talen opfordrede præsten til, at alle bad Fadervor, mens faklerne blev tændt, og folk stimlede sammen i en rundkreds. Herefter holdt forsamlingen et minuts stilhed, før de i samlet flok bevægede sig mod deres biler igen med faklerne højt hævet.