Mindst 20 dræbt af formodet bombe i Mogadishu

Politiet siger, at en formodet lastbilbombe blev udløst i et travlt forretningskvarter i Somalias hovedstad

Mindst 20 er dræbt efter en voldsom eksplosion i den centrale del af Somalias hovedstad, Mogadishu. Politiet siger, at der formentligt var tale om en lastbilbombe, der blev udløst i et travlt forretningskvarter.

- Eksplosionen forårsagede voldsomme ødelæggelser, og jeg kan bekræfte, at over 20 civile er blevet dræbt, og at mange flere er såret. Men antallet af dræbte kan være højere, siger en polititalsmand, Ibrahim Mohamed.

- Jeg har talt 22 dræbte - alle civile. Mindst 30 blev såret. Det er en sorgens dag, siger Ahmed Moalim Warsame, som var vidne til eksplosionen.

Eksplosionen skete i et område, som var særligt stærkt trafikeret, fordi der ligger en meget besøgt offentlig institution, og fordi der var oprettet en kontrolpost.

- Der er så mange ofre, fordi der var mange busser fyldt med blandt andet studerende, da eksplosionen skete, siger et andet øjenvidne, Muhibo Ahmed.

Sakariye Abdukadir, som opholdt sig nær eksplosionsområdet, siger, at flere af hans bilvinduer blev ødelagt af trykket fra eksplosionen.

- Det sidste, jeg kunne se, var dræbte ligge spredt omkring mig. Mange var forbrændt til ukendelighed, siger han.

Mogadishu rystes jævnligt af bilbomber og angreb udført af islamister fra al-Shabaab, som er allieret med al-Qaeda.

Gruppen blev tvunget ud af Somalias hovedstad i 2011, men den kontrollerer fortsat nogle landlige provinser, og den opererer også i nabolandet Kenya.

For to uger siden blev fem mennesker dræbt, da medlemmer af al-Shabaab angreb et hotel i Mogadishu, som er populært blandt politikere, diplomater og officerer fra hæren.