Mindst 200 hjem har haft ubudne gæster juleaften

Tallet ventes at stige, når mange danskere i løbet af første juledag vender hjem fra julebesøg

Følg Krimi

For mange danskere er juleaften et af årets højdepunkter, og det gælder også for landets indbrudstyve, der lader sig friste af, at mange huse og lejligheder står tomme hen i timevis.

Også i år melder landets politikredse om stribevis af indbrud juleaften og julenat. En rundringning til landets politikredse, som Ritzau har lavet klokken 05.00 første juledag, viser, at der har været mindst 200 indbrud fra klokken 19.00 juleaften til klokken 05.00 første juledag.

Tallene er foreløbige og inkluderer kun de anmeldelser, som politiet har modtaget i denne periode. Traditionen tro vokser dette tal, når danskerne i løbet af de kommende dage vender hjem fra julebesøg i ind- og udland.

Men alligevel er flere af vagtcheferne i landets politikredse optimistiske.

- Vi har foreløbig fået omkring 20 anmeldelser om indbrud fordelt over hele kredsen. Det kan selvfølgelig lyde af mange, men i forhold til, at det er juleaften, er det ikke så galt, siger vagtchefen ved Nordsjællands Politi til Ritzau.

I løbet af formiddagen første juledag kommer Rigspolitiet med en opgørelse, hvor tallene fra alle politikredse er gjort op og lagt sammen. Sidste år var der således 255 anmeldelser om indbrud i juledøgnet, og det tal ser altså ud til at blive nogenlunde det samme i år.

2009 var et rekordår, da politiet fik hele 328 anmeldelser om indbrud i juledøgnet.

Hos langt de fleste kredse ligger antallet af anmeldelser om indbrud mellem 15 og 20, men hos Københavns Vestegns Politi meldes der om omkring 40 indbrud juleaften og -nat, mens politiet på Bornholm i den modsatte ende af tabellen foreløbig kan notere et rundt 0 over indbrudsanmeldelser.

Det er ikke alle indbrudstyve, der er sluppet godt fra deres indbrudsforsøg juleaften. Flere kredse melder om anholdte personer i forbindelse med indbrud.

Flere politikredse har også indkaldt ekstra mandskab 25. december for at sikre en hurtig håndtering af de mange anmeldelser, der er kommet og kommer i løbet af første juledag.

Har du haft indbrud i julen, eller kender du nogen, der har, så tip os på sms 1224 (alm. takst) eller skriv til 1224@eb.dk

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind