Mindst 82 kvæstet af lyn på berømt tysk rockfestival

Den kæmpestore tyske musikfestival Rock am Ring har aflyst en række koncerter på grund af kraftigt uvejr

Mindst 82 personer kvæstet af lyn på den tyske festival Rock am Ring. (Foto: AP)
Mindst 82 personer kvæstet af lyn på den tyske festival Rock am Ring. (Foto: AP)

Antallet af mennesker, der er blevet kvæstet ved et lynnedslag på festivalområdet ved den store tyske rockfestival Rock am Ring, er lørdag steget fra 42 til 82, oplyser tysk politi til nyhedsbureauet dpa.

15 af dem beskrives som hårdt kvæstede. Ifølge myndighederne er to af dem blevet genoplivet.

Det kraftige uvejr fredag i Rheinland-Pfalz betød, at alle optrædener blev afbrudt i halvanden time, og derudover blev en række af festivalens planlagte koncerter helt aflyst.

Lørdag eftermiddag er koncerterne ikke kommet i gang. Arrangørerne siger, at de håber, at der kan spilles igen klokken 20.

Men samtidig siger arrangøren Marek Lieberberg, at meteorologerne har varslet et nyt uvejr lørdag aften.

Omkring 90.000 personer gæster den tre dage lange musikfestival på flyvepladsen i Mendig vest for Koblenz i det sydvestlige Tyskland.

En talskvinde for arrangørerne afviser forlydender om, at man helt overvejer at aflyse resten af festivalen, fordi det ustabile vejr i området ser ud til at fortsætte.

Sidste år blev festivalen også ramt af lyn og torden. Her blev 33 personer ramt af lyn.

Blandt hovednavnene på Rock am Ring-festivalen i år finder man navne som Black Sabbath, Korn, Red Hot Chili Peppers, Major Lazer og danske Volbeat.

Rock am Ring er en del af en dobbeltfestival. Den bliver holdt på samme tid som Rock im Park ved Nürnberg, og de to festivaler har tilsammen 150.000 deltagere. Begge må ifølge Tysklands meteorologiske institut, DWD, indstille sig på, at uvejret fortsætter.