Mindst 90 døde af giftig sprut

Det er ikke ualmindeligt at drikke billig, hjemmebrændt alkohol i Indien, men det er meget farligt

Mindst 90 mennesker er døde efter at have drukket giftig alkohol i et slumområde i millionbyen Mumbai i det vestlige Indien, oplyser det lokale politi til AFP.

- 90 mennesker er døde nu. Over 40 behandles på hospitaler, og dødstallet kan godt nå op på 100, siger Dhananjay Kulkarni, vicekommissær ved politiet i Mumbai.

Mindst 53 beboere i slumområdet Malad var meldt døde af den giftige, hjemmebryggede alkohol fredag, men antallet af dødsofre er i løbet af lørdag steget til 90.

De første ofre faldt om onsdag, og stadig flere indlægges, siger politiet.

Fem personer er anholdt, mistænkt for at have solgt den hjemmebrændte sprit. Otte politifolk er samtidig blevet suspenderet, fordi de ikke har udført deres pligt og stoppet salget af den hjemmebryggede alkohol.

Det er ikke ualmindeligt at drikke hjemmebrændt alkohol i Indien, hvor spritten sælges for nogle få kroner for en kvart liter. Men det er ikke ufarligt.

Knap 170 mennesker døde i 2011 efter at have drukket hjemmebrændt i delstaten Vestbengalen. Mindst 30 mennesker døde af giftig sprit i Uttar Pradesh i september 2009, og flere end 100 mistede livet i Gujarat i juli 2009.

Det er sjældent, at der sker større forgiftninger ved salg af alkohol i storbyerne. De fleste dødsfald på grund af farlig, hjemmebrændt alkohol sker i de indiske landsbyer.

Mumbai blev også i 2004 rystet af en giftskandale i forbindelse med hjemmebrændt alkohol. Omkring 100 mennesker mistede livet.

Politi og hospitalskilder sagde, at der var blandet metanol - bedre kendt som træsprit - i den dødbringende drik.