Mindst fire dræbt i USA: Mand gik amok på sin arbejdsplads

En ansat på en fabrik gik amok med et større våben og tog tre mennesker med i døden

Se mere i klippet her (Video: KWCH/KAKE)

USA blev torsdag eftermiddag lokal tid ramt af endnu et masseskyderi.

Denne gang i delstaten Kansas, hvor en ansat på en fabrik i byen Hesston gik amok med en 'automat-lignende' riffel. Derudover var han også bevæbnet med en pistol. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Ifølge politiet kørte den bevæbnede mand igennem byen og skød på tilfældige mennesker, indtil han stormede ind på den fabrik, hvor han arbejdede, og skød løs på de ansatte. Her nåede han at dræbe tre mennesker og såre 14, inden han selv blev skudt af politiet.

Af de i alt 14 personer, der blev såret, er 10 i kritisk tilstand ifølge den lokale sherif, T. Walton. De arbejdede alle på fabrikken Excel Industries, som laver græsslåmaskine-relaterede produkter.

Den bevæbnede mand blev dræbt af politiet, da han selv begyndte at åbne ild mod de fremmødte betjente.

Politiet har endnu ikke ønsket at identificere manden eller komme med et bud på et motiv, men ifølge sherif Walton var der 'nogle ting, der udløste denne persons handling'.

Skyderiet begyndte omkring klokken 17 torsdag eftermiddag lokal tid, hvor manden skød en mand på gaden og sårede ham i skulderen. Kort tid efter blev en anden person skudt i benet i et kryds.

Efterfølgende kørte han til fabrikken, hvor han skød en person på parkeringspladsen, inden han gik amok indenfor.

Ifølge sheriffen var der omkring 150 mennesker på fabrikken, og betjentene, der nåede frem til stedet, reddede 'mange, mange liv'.

- Efter min klare overbevisning, er han en helt, siger Walton om den betjent, der endte med at tage livet af gerningsmanden.

Ifølge Erin McDaniel, der er talskvinde for nabobyen Newton, var gerningsmanden kendt af de lokale myndigheder der. Det ønskede hun dog ikke at uddybe.