Mindst tre er dræbt i skyderi og gidseldrama i Frankrig

Fransk politi har stormet supermarked. Gidseltager er skudt og dræbt, bekræfter indenrigsministerium

Fransk politi har skudt en mand, der fredag formiddag tog gidsler i et supermarked i Frankrig og inden da skød mod politi og en bilist.

Frankrigs indenrigsminister bekræfter på Twitter, at gidseltageren er skudt og dræbt.

Inden manden blev skudt og dræbt af politiet, nåede han selv at slå mindst tre mennesker ihjel i separate angreb i det sydlige Frankrig fredag.

Den bevæbnede mand trængte fredag lidt efter klokken 11 ind i et supermarked i byen Trèbes, hvor han tog gidsler. Her blev mindst to mennesker dræbt, siger en kilde i Frankrigs indenrigsministerium.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: Ritzau/Scanpix
Foto: Ritzau/Scanpix
 

- Det er en midlertidig vurdering, idet det desværre kan blive værre. Tre mennesker er såret, en af dem alvorligt, sagde kilden, kort inden fransk politi stormede supermarkedet.

Inden gerningsmanden trængte ind i supermarkedet, havde han stoppet en bilist i den nærliggende by Carcassonne, dræbt en passager i bilen med et skud i hovedet, såret bilens fører og taget hans bil.

Det oplyser en repræsentant for politifagforeningen SGP til nyhedsbureauet Reuters.

Politiet mener, at det er den samme gerningsmand, der affyrede skud mod en gruppe politimænd, der var ude på en løbetur i Carcassonne. En politimand blev ramt af skud i skulderen.

- Alle de oplysninger, vi har på nuværende tidspunkt, fører os til at tro, at dette er en terrorhandling, siger Frankrigs premierminister, Edouard Philippe.

- Det er en alvorlig situation, tilføjer han.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: Ritzau/Scanpix
Foto: Ritzau/Scanpix
 

Anklagemyndigheden i Paris har indledt en terrorefterforskning i den igangværende gidselsituation, siger en kilde på anklagemyndighedens kontor i Paris.

Manden har erklæret loyalitet over for den militante gruppe Islamisk Stat, oplyser anklagemyndigheden i byen Toulouse ifølge AFP.

Kilder siger ifølge flere medier, at der er tale om en 25-årig mand med marokkansk baggrund, som politiet har holdt øje med på grund af hans sympati for yderliggående islamistiske grupper.

Gerningsmanden krævede under gidseldramaet, at Salah Abdeslam, der er en af de hovedmistænkte bag blodige angreb i Paris i 2015, skulle løslades.

Trèbes' borgmester, Eric Menassi, siger, at gerningsmanden råbte "Allahu akbar, jeg slår jer alle ihjel", da han trængte ind i supermarkedet.