Ministerium: Dansker er en af de farligste jihadister

En 27-årig dansker, der fredag blev anholdt i Spanien mistænkt for at have kæmpet i Syrien, ville købe våben

Ahmed Samsam poserer med våben. Billedet indgår i de spanske myndigheders sag mod ham.
Foto: Privatfoto
Ahmed Samsam poserer med våben. Billedet indgår i de spanske myndigheders sag mod ham. Foto: Privatfoto
Følg Krimi

En 27-årig dansker, der mistænkes for at have kæmpet for Islamisk Stat (IS) i Syrien, er ifølge det spanske indenrigsministerium en af de farligste jihadister, der er anholdt i Spanien.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Mandag oplyser ministeriet, at danskeren havde planer om at købe våben i landet.

- Det faktum, at han er vendt tilbage fra et konfliktområde, kombineret med hans erfaring i at bruge våben og sprængstoffer, hans radikalisering og hans interesse for at købe våben, gør ham til en af de farligste jihadister, der er anholdt i Spanien, lyder det fra ministeriet ifølge AFP.

Spansk politi: Syrienskriger med dansk pas ville købe våben

Det har tidligere været oplyst, at manden var 29 år, men nu oplyses det, at han er 27 og mistænkes for at have kæmpet for IS i mere end tre år.

I en udtalelse meddeler ministeriet, at billeder på sociale medier viser den 27-årige med våben, sprængstoffer og IS-symboler.

- Han er en ekspert i våbenbrug og sprængstoffer, og han var i færd med at anskaffe sig våben og skudsikre veste i Spanien, skriver indenrigsministeriet.

Det er ikke oplyst, om politiet mistænker ham for at planlægge et angreb i Spanien.

Drev isbutik i Danmark - anholdt for at have været IS-kriger i Syrien

Men ifølge ministeriet mener hans pårørende, at 'han var klar til at gå et skridt videre med sine terroraktiviteter i Europa'.

Sidst i juni blev en anden dansk statsborger anholdt i Melilla. Det er en lille, spansk enklave i Nordafrika.

Det skete i en sag om terrorfinansiering for mere end 59 millioner kroner. Den 40-årige dansk-marokkaner skulle derudover have stået for at rekruttere til Islamisk Stat og al-Qaeda i Mali.

I Danmark vurderer Center for Terroranalyse under PET, at mindst 145 personer siden 2012 er rejst til konfliktzonerne i Syrien og Irak for at deltage i kampene. En fjerdedel menes at have mistet livet.

En enkelt person - dansktyrkeren Enes Cifti, der var pizzabager i Ishøj - er blevet dømt for at have ladet sig hverve af Islamisk Stat i Syrien.

Østre Landsret har straffet ham med fængsel i seks år. Om han også skal miste sit danske statsborgerskab, er op til Højesteret at beslutte.

Seks andre mænd er ligeledes blevet tiltalt for at have tilsluttet sig IS i Syrien. Disse sager skal afgøres af byretterne i Aarhus, Glostrup og Frederiksberg.

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+