Ministersøn udsat for hærværk: 'DØ!'

Den odenseanske byrådspolitiker Christoffer Lilleholt, som er søn af energi-, forsynings- og klimaministeren, har været ude for hærværk

Christoffer Lilleholt (V) var ikke just imponeret, da han lørdag morgen gik ned til sin kampagnebil, som han skulle bruge til et arrangement. Synet, der mødte ham, var nemlig noget mere ridset end det, han havde regnet med.

- Jeg skal ud og køre en tur til et arrangement, da jeg ser, den er ridset hele vejen hen på siden, og så er der en, der har skrevet 'dø', fortæller han til Ekstra Bladet.

Den odenseanske byrådpolitiker, som i øvrigt er søn af af energi-, forsynings- og klimaminister, Lars Christian Lilleholt (V), havde parkeret sin bil i Vestergade i Odense om onsdagen, og i mellemtiden har der altså været nogen forbi, der af uransagelige årsager har haft et behov for at udtrykke sig med ridser og blå skrift.

Politisk motiveret
Gerningsmanden har ikke været i tvivl om, hvem bilens ejer er, da både Christoffer Lilleholts navn og politiske slogan står skrevet på siden, og derfor formoder han, at det er politisk motiveret. Politisk uenighed er dog ikke en holdbar grund til at behandle andres ejendele på den måde, mener Christoffer Lilleholt:

- Jeg blev utroligt irriteret og forurettet, og jeg forstår ikke, at man ikke kan tage fat i mig i stedet, hvis man er uenig med mig, lyder det.

- Det er ikke en måde, jeg opfører mig på, og jeg kender ikke nogen, der opfører sig sådan. Og jeg ville blive dybt pinligt berørt, hvis jeg kendte nogen, der gjorde sådan noget.

Ministersønnen, som stiller op til kommunalvalget i efteråret, håber, at gerningsmanden bliver fundet og får lov til at betale for de skader, han har lavet.

- Når man er voksen nok til at gøre sådan noget, kan man også betale regningen.

Op til seks års fængsel
Hos Fyns Politi bekræfter vagtchefen, Kenneth Taanquist, at de har modtaget en anmeldelse fra lokalpolitikeren. Han fortæller, at de nu er i færd med at efterforske sagen:

- Vi skal have talt med Christoffer (Lilleholt, red.), og så skal vi have tjekket, om der er noget overvågning i nærheden.

Sagen efterforskes som en overtrædelse af straffelovens paragraf 291 styk 2, som omhandler systematisk eller organiseret hærværk mod offentlige personer. En sådan overtrædelse kan give op til seks års fængsel.

Fyns Politi hører meget gerne fra vidner, der har set noget mistænkeligt i området. Henvendelser kan ske på 114.