Missing People: Dybt mystisk sag

Lederen af de frivillige hjælpere i eftersøgningen af savnede personer, René Nielsen, har ikke tidligere set en så 'mærkelig sag' som med Niels Joachim Nicholaisen

De frivillige hjælpere i organisationen Missing People har været ude for lidt af hvert, når de har hjulpet politi og pårørende med at finde savnede personer.

Men trods de mange erfaringer er den organisationsansvarlige hos Missing People, René Nielsen, ikke i tvivl om, at eftersøgningen af Niels Joachim Nicholaisen er den af sin slags, som set med hans øjne har været omgærdet af mest mystik.

– Det er af flere grunde den mærkeligste sag, jeg har oplevet. Som regel kan vi med den savnedes adfærdsmønster eller mentale tilstand forud for sin forsvinden pejle os ind på, hvor der er gode chancer for succes i vores eftersøgninger. Her er der dog intet, der kan sætte Niels Joachim Nicholaisens sag i relation til andre, vi tidligere har arbejdet med, siger René Nielsen til Ekstra Bladet.

Jespers far er pist væk: Uvisheden er forfærdelig

– Der er formentlig tale om enten en ulykke eller en forbrydelse. Der er ingen indikationer på selvmord, eller at den eftersøgte skulle ønske at forsvinde fra sine omgivelser, tilføjer René Nielsen.

En forbrydelse sandsynlig

Han har sammen med tre andre fra Missing People assisteret politiet siden søndag formiddag. Efter at have overdraget videomateriale fra cirka 10 overvågningskameraer i området, hvor den 73-årige erhvervsmand kan have haft sin færden fredag og lørdag, har Missing People for nu indstillet eftersøgningen.

Søn om fars mystiske forsvinden: Vi har brug for en afklaring

– I og med, at det viser sig, at der kan være sket en forbrydelse, trækker vi os foreløbig tilbage. Det er helt almindelig praksis, at politiet skal have arbejdsro i sådan en situation, forklarer René Nielsen med henvisning til, at de frivillige hjælpere uforvarende kan komme til at ødelægge vigtigt bevismateriale.

Leder af efterforskningen hos Østjyllands Politi, Gert Bisgaard, henviser til sin pressetalsmand.

– Vi har for travlt med den her sag til, at jeg kan bruge tid på at tale med Ekstra Bladet, siger Gert Bisgaard.