Annonce:
Annonce:

Mistænker voldtægtsmand: Myrdede han Madeleine?

En 43-årig tysker dømt for voldtægt og sexovergreb mod børn kaster nu også alvorlig mistanke på sig selv i uopklaret sag om den treårige Madeleine McCann, som i 2007 forsvandt sporløst i portugisisk ferieby. Tyskeren har blandt andet boet ved den dansk-tyske grænse

Tysk politi mistænker 43-årige Christian Brueckner for at have spillet en rolle i forbindelse med den treårige Madeleine McCanns forsvinden tilbage i maj 2007. Video/redigering: AP/Mikkel Cramon
Annonce:
Følg Krimi

Christian Brueckner er ude af stand til at vende ryggen til sine forbrydelser igen. Rejse væk eller gå under jorden kan den kriminelle tyske eventyrer heller ikke.

Den 43-årige mand, som tysk politi officielt mistænker for at have spillet en afgørende rolle i forbindelse med treårige Madeleine McCanns mystiske forsvinden og sandsynlige død tilbage i 2007, sidder nemlig allerede i fængsel i det nordlige Tyskland.

Her afsoner han lange fængselsstraffe for seksuelle overgreb mod børn, voldtægt af en 72-årige kvinde og handel med narko.

Den kriminelle adfærd har også på et tidspunkt bragt ham tæt på den dansk-tyske grænse. Ifølge JyskeVestkysten fungerede han en overgang som narkohandler på Vadehavsøen Sild.

 

Herr Brueckners blege ansigtstræk pryder nu for første gang forsider og nyhedskanaler i især den britiske og tyske presse.

Annonce:

Det gør de nøjagtig 13 år og 33 døgn efter, at Kate og Gerry McCanns datter forlod eller blev kidnappet fra familiens ferielejlighed i Praia da Luz i Portugal for aldrig igen at give livstegn fra sig.

Pigens uafklarede skæbne udgør uden sammenligning verdens mest omtalte forsvindingssag.

Betroede sig til ven
På nøjagtig det tidspunkt 3. maj 2007 om aftenen boede den erklæret pædofile, dengang 30-årige Christian Brueckner i en VW-autocamper i den portugisiske ferieby.

Hans kriminelle fortid og mistænkelige opførsel omkring gerningsstedet udløste tidligt i efterforskningen afhøringer af ham. Tysk Politi afslører nu, at han i den del af sit liv især levede af indbrudstyverier og handel med narko.

Men af ukendte årsager kastede mistanken i Madeleine McCann-sagen ikke mere af sig.

Sådan så Madeleine McCann ud, før hun forsvandt sporløst i 2007. Den britiske pige har aldrig givet livstegn fra sig. Foto: Privatfoto
Sådan så Madeleine McCann ud, før hun forsvandt sporløst i 2007. Den britiske pige har aldrig givet livstegn fra sig. Foto: Privatfoto
 

Det nye er, at tysk politi nu åbent har identificeret ham som mistænkt i den højt profilerede sag. Efterforskningen mod Christian Brueckner har stået på i adskillige måneder i et tæt samarbejde med det særlige 'Operation Grange'-team i britiske Metropolitan Police.

Annonce:

Baggrunden for politiets mistanke går tre år tilbage. Overfor en ven flød Christian Brueckner ifølge flere britiske medier over med den oplysning i 2017, at han vidste, hvad der var sket med Madeleine McCann.

Kammeraten delte sin viden med politifolk, og Christian Brueckner, der i lange perioder reelt har været hjemløs, var derefter genstand for døgnovervågning.

Politiet: Han ville stjæle
Politiets interesse samler sig også om, at tyskeren i timerne omkring Madeleine McCanns forsvinden cirklede omkring og foretog telefonopkald i Praia da Luz.

Granskninger af hans mobiltelefon afslører, at han opholdt sig på det samme hotel som familien McCann, da hun blev set for sidste gang. Desuden talte han i en halv time i telefon med en ukendt person, som politiet meget gerne vil i kontakt med.

Det er ifølge Sky News de tyske BKA-efterforskeres teori, at Christian Brueckner brød ind i familiens lejlighed for at stjæle.

Her forestiller de sig, at han kan være stødt på den sovende Madeleine - der var alene under forældres restaurantbesøg - for derefter at have bortført hende med et seksuelt motiv.

Annonce:

Her er det kompleks med lejligheder i Praia da Luz, hvor Gerry og Kate McCann efterlod den nu forsvundne datter, Madeleine, sovende, mens de selv spiste middag på en restaurant i den pulserende ferieby. Foto: Clara Molden/All Over Press
Her er det kompleks med lejligheder i Praia da Luz, hvor Gerry og Kate McCann efterlod den nu forsvundne datter, Madeleine, sovende, mens de selv spiste middag på en restaurant i den pulserende ferieby. Foto: Clara Molden/All Over Press
 

Det spiller også en rolle, at den 1,80 meter høje, tynde, lyse, ansigts-arrede Christian Brueckner af udseende minder meget om politiets fantom-tegninger af to mistænkelige mænd , der blev spottet af flere vidner omkring familiens McCanns lejlighed i i timerne omkring Madeleines forsvinden i 2007.

Endelig belaster det tyskeren, at han er stemplet som pædofil og har en lang, kriminel forhistorie.

Første dom som 17-årig
The Guardian afslører, at han som 17-årig fik sin første dom for seksuelle forulempelser af børn i Tyskland, hvorefter han i første omgang slap for afsoning ved at slå sig ned ved Algarve-kysten. Det var indledningen til et rakkerliv mellem de to lande præget af indbrud og anden kriminalitet og vekslende partnere.

Nye detaljer i Maddie-sagen

Annonce:

I 2005 voldtog han efter nøje planlægning en 72-årig amerikansk kvinde. En forbrydelse som først sidste år kastede en dom på syv års fængsel af sig. Han blev samme år idømt 15 måneders fængsel i en ny sag om seksuelt misbrug af en mindreårig pige.

Hans Christian Wolters, talsmand for anklagemyndigheden i Braunschweig, har i tyske medier meldt ud, at den offentlige anklager opfatter Madeline McCann 'som død', og at institutionen efterforsker hendes forsvinden som en sag om kidnapning og drab, som han nu er mistænkt i.

Her er den VW-camper, som den mistænkte tysker angiveligt boede i under sit ophold i portugisiske Praia da Luz omkring Madeleine McCanns forsvinden 3. maj 2007. Foto: Politifoto
Her er den VW-camper, som den mistænkte tysker angiveligt boede i under sit ophold i portugisiske Praia da Luz omkring Madeleine McCanns forsvinden 3. maj 2007. Foto: Politifoto
 

- Vi taler om et seksuelt rovdyr, som allerede er dømt for kriminalitet mod små piger, og som nu afsoner en lang fængselsstraf, siger talsmanden.

De britiske efterforskere holder dog fast i, at der ikke eksisterer beviser for, om Madeleine McCann er død eller levende.

Christian Hoppe, efterforskningschef i det tyske BKA, satte turbo på den nye udvikling i sagen, da han onsdag aften på den landsdækkende tv-station ZDF bad om offentlighedens hjælp til at komme videre.

Han fremviste billeder af en Jaguar XJR6 og en autocamper, som kan have betydning for sagen, og lagde endegyldigt mistanken mod den fængslede tysker ud i det åbne.

Annonce:

Muligt nyt i sagen om forsvundne Maddie: Politiet leder efter ny ’vigtig person’

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Anders Fogh havde næsegrus beundring for kommunist-Kina
rockersagrockersagrockersagrockersagrockersagrockersagrockersagrockersag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: