Mistænkt for brand skal fortsat sidde varetægtsfængslet

Torsdag aften og fredag aften har det brændt to steder ved Farsø. En 24-årig mand er anholdt i sagen

En 24-årig mand, som er mistænkt for at have startet brande i blandt andet et boldskur, skal fortsat sidde varetægtsfængslet.

Det har Vestre Landsret bestemt mandag. To gange i løbet af få dage er området omkring Farsø i Himmerland blevet hærget af påsatte brande.

Fredag aften anholdt politiet den 24-årige mand, som er fra lokalområdet.

Manden blev lørdag fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet indtil 15. februar. Han valgte at kære varetægtsfængslingen til landsretten, som altså ikke gav ham medhold.

Ung mand fængslet for brand i Farsø

Den 24-årige nægter sig skyldig. Han blev anholdt mindre end en time efter den seneste brand fredag aften i et boldskur ved Farsø Multibane på Jeppe Aakjærsvej i Farsø.

Politiet fik alarmen om branden klokken 21.44, og da politiet ankom til stedet, var brandvæsnet i færd med at slukke ilden.

Aftenen før havde der været ild i en anden bygning i området omkring Farsø, og derfor havde politiet mistanke om, at ilden i boldskuret kunne være påsat.

Det var et tip fra et vidne, der førte politiet på sporet af den 24-årige, som mistænkes i sagen. Han blev anholdt klokken 22.20.

Ifølge anklageren er mistanken mod manden baseret på forskellige observationer fra vidner, samt at han ved anholdelsen angiveligt lugtede af benzin.