Mistænkt for drab gik amok i grundlovsforhør

En 22-årig mand erkender, at han stak 40-årig bekendt ihjel. Men da han blev fængslet gik han amok

Følg Krimi

Et grundlovsforhør ved Retten i Aalborg endte tirsdag eftermiddag i tumult, da en 22-årig mand gik amok i en grad, så politifolkene måtte tilkalde forstærkning.

Den 22-årige var sigtet for at have dræbt den 40-årige Peter Hjorth Møller med adskillige knivstik i en lejlighed på Gundorfslund 4B i Aalborg.

Mandag aften havde en kvinde, der bor i lejligheden, besøg af de to mænd, men på et tidspunkt gik det helt galt. Kort før klokken 03 natten til tirsdag flygtede hun fra lejligheden og ringede efter politiet.

22-årig fængslet for knivdrab

- Da politifolkene når frem, kan de ikke komme ind i lejligheden. De hører tumult fra lejligheden og en, der råber: "nej, hold op" eller noget i den stil, fortæller anklager Thomas Klingenberg fra Nordjyllands Politi.

Efter to-tre minutter går døren op, og den 22-årige kommer ud indsmurt i blod.

Inde i lejligheden finder betjentene Peter Hjorth Møller liggende på ryggen op ad en reol. Han har fået adskillige knivstik overalt på kroppen, og der er blod over det hele.

- Politifolkene forsøger genoplivning, og det bliver fortsat i ambulancen, men klokken 03.20 bliver han erklæret død, siger Thomas Klingenberg.

Tirsdag eftermiddag blev den 22-årige så fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aalborg. Retsmødet foregik for lukkede døre, så det er ikke muligt at få oplyst, hvad han forklarede, men han erkendte sig skyldig.

Slagsmål før knivdrab

Da afhøringen af ham var færdig, og det stod klart, at han skulle varetægtsfængsles i fire uger, gik han dog amok.

- Han sparker blandt andet til en stol. Han er meget utilfreds og nægter at sætte sig ned igen, fortæller anklageren.

Dommeren trykker på alarmknappen, og sammen med et par betjente får vagterne lagt den 22-årige ned.

- Men han er stadig uregerlig, så politifolkene må tilkalde forstærkning, og to patruljevogne kommer dem til undsætning, fortæller anklageren.

Politiet skal nu bruge den nærmeste tid til at efterforske sagen til bunds.

- Blandt andet skal afdøde obduceres, der skal foretages afhøringer af blandt andet kvinden, som slog alarm, og sporene på stedet skal undersøges for at se, om de stemmer overens med det, han har fortalt, forklarer Thomas Klingenberg.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+