Mistænkt for økseoverfald: Nu afslører politiet hans identitet

Politiet bekræfter nu identiteten på den formodede gerningsmand til brutalt økseoverfald

Politiet offentliggør nu dette billede af den formodede øksemand og hans identitet. Politifoto
Politiet offentliggør nu dette billede af den formodede øksemand og hans identitet. Politifoto

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller SMS/MMS på 1224 (koster alm. takst)

Politiet har hidtil afvist at bekræfte identiteten på den formodede gerningsmand til økseoverfaldet på Circle K-tankstationen på Bistrupvej i Birkerød, men har blot sendt et overvågningsbillede ud af manden.

Men her til eftermiddag offentliggør Nordsjællands Politi nu hans navn.

Den eftersøgte er identisk med Mohamed Abdelkader Salem Al-Tamimi, der beskrives som 29 år gammel, 176 cm høj, mellemøstlig af udseende, mørkt hår og mørkt kortklippet fuldskæg.

Ved økseoverfaldet blev et 19-årigt par ramt af øksen i hovedet og på kroppen og kørt til Rigshospitalets traumecenter. De er uden for livsfare.

Den efterlyste mands far, Abdelkader Salem Al-Tamimi, stod frem i går, og fortalte, at hans søn netop var blevet løsladt fra fængslet. Foto: Ole Steen Krimi Far til mistænkt øksemand: - Det stresser os alle

Nordsjællands Politi skriver samtidig, at det ikke kan udelukkes, at han også er gerningsmand til det røveri, der blev begået mod Danske Bank i Ringsted mandag klokken 12.26.

Her trueder gerningsmanden personalet med en kniv og fik udleveret et kontantbeløb, som han puttede i en medbragt NETTO-pose.

 

- Vi kan jo ikke sige 100 procent, at det er den samme, men at dømme ud fra overvågningsbilledet tyder meget på det, uddybede Midt- og Vestsjællands Politis talsmand Carsten Andersen  tidligere i dag overfor Ekstra Bladet.

Efter bankrøveriet flygtede røveren fra stedet i en sølvgrå Hyundai Getz personbil, årgang 2003, med nummerplade: VJ57665, som blev stjålet søndag aften omkring klokken 22.35 fra Frederikssundsvej i Københavns nordvestkvarter, hvor den holdt med bilnøglerne i tændingen.

Nær banken i Ringsted talte Ekstra Bladet med flere efter, at den formodede øksemand i følge politiets mistanke nu også havde været på spil i deres nærområde.

- Pludselig så vi flere politibiler komme kørende, og de begyndte at spærre af for folk. Vi tænkte selvfølgelig 'hvad laver de', men politiet gik meget stille rundt. Det var ret skræmmende, siger Marlene Sørensen 25 år.

Foto: Kenneth Meyer.
Foto: Kenneth Meyer.
 

Christa Østergaard 43 år, butiksassistent siger: - Det er da vildt skræmmende!.For han kunne have valgt en af butikkerne i stedet, og det sætter da tankerne i gang og giver en utryghed. Vi så det ikke ske, først da politiet kom, opdagede vi, at der var sket noget.

 Vi så det ikke ske, først da politiet kom, opdagede vi, at der var sket noget.

 

Freya Hansen 19 - butiksassistent sammen med kollegaen Josephine Hansen 29 år: - Det er frygteligt, at det er sket så tæt på. Det er jo vildt skræmmende, når man ved, hvem det er, og man tænker jo 'hvad laver han i lille Ringsted?'. Politiet var til stede fra 12-15:30 så det er klart, at mange kunder også spurgte, hvad der var sket. Det var rigtig ubehageligt.

Foto: Kenneth Meyer.
Foto: Kenneth Meyer.
 

Krimi Eftersøgt øksemand mistænkes for røveri i dag

Her ses flugtbilen på vej ad Bøllingsvej i Ringsted efter røveriet. Foto: Politiet Krimi Øksemand mistænkt for røveri i dag: Her er flugtbilen