Mistænkt hjemmerøver skjulte sig i Sverige

29-årig somalier anholdt af svensk politi og skal udleveres for et hjemmerøveri i Nordsjælland

En 29-årig somalier er nu anholdt i Sverige og sigtet for hjemmerøveriet. Overvågningsvideoen er udsendt af Nordsjællands Politi

Efter et groft hjemmerøveri mod to mænd på 52 og 34 år i et sommerhus i Vejby i Nordsjælland, flygtede den ene af de to formodede hjemmerøvere til Växsjö i Sverige.

Her skjulte han sig hos en fjern slægtning, men nu har svensk politi anholdt den 29-årige somalier, der begæres udleveret til Danmark.

- Han bliver muligvis udleveret allerede i dag, siger efterforskningsleder Henrik Gunst, Nordsjællands politi.

Den 29-årige blev anholdt i går efter at politiet havde fået varetægtsfængslet den anden formodede hjemmerøver, en 22-årig dansker, der nu er varetægtsfængslet i fire uger i surrogat på en psykiatrisk afdeling.

Den 22-årige har erkendt, at det var ham som forsøgte at hæve penge på ofrenes stjålne dankort, blandt andet i Field´s, men den 22-årige hævder, at han havde overtaget dankortene fra en anden og at han ikke var med til hjemmerøveriet.

Den 22-årige er ven med den nu anholdte 29-årige somalier.

Identificeret på video
Det var video-overvågning fra kontantautomater, som politiet offentliggjorde på blandt andet ekstrabladet.dk, der hurtigt gav politiet tips om identiteten på den 29-årige somalier. Han er bosat i Københavns NV-kvarter, men var som sunket i jorden efter hjemmerøveriet.

- Via forskellige efterforskningsskridt fik vi ham sporet til Växsjö, og bad svensk politi om at anholde ham, siger Henrik Gunst.

Anholdt på værtshus efter groft hjemmerøveri

Den 22-årige kendte politiet ikke identiteten på, men han sad tilsyneladende og pralede på et værtshus på Nørrebro tidligt torsdag morgen, hvor tilstedeværende gav politiet et tip om, at han muligvis havde noget med hjemmerøveriet at gøre.

Ofrene for hjemmerøveriet blev holdt som gidsler i cirka to en halv time, mens de var bundet med ledninger og strips og blev truet med et dobbelt-løbet haglgevær og et stikvåben.

Røverne var ude efter et specifikt udbytte, som politiet ikke ønsker at oplyse hvad var, men da de ikke fik fingre i det, truede hjemmerøverne sig i stedet til mændenes dankort og pin-koder.

Mens den ene røver blev i sommerhuset og bevogtede gidslerne, kørte den anden til Handelsbanken i Helsinge og forsøgte forgæves at hæve penge. Derefter kørte han retur til sommerhuset og samlede sin makker op og så flygtede røverne.

Senere på aftenen forsøgte de at hæve penge på kortene i kontantautomater på Amager og næste dag i indkøbscenteret Field´s.

Bundet og truet med våben under hjemmerøveri i sommerhus