Mistænkt i terrorsag fastholdes i arresthus

En 29-årig mand er sigtet for at forsøge at samle penge ind til Islamisk Stat. Han blev anholdt i december

Politiets Efterretningstjeneste (PET) og Københavns Politi iværksatte en stor antiterroraktion flere steder i landet i december. (Arkivfoto) Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Politiets Efterretningstjeneste (PET) og Københavns Politi iværksatte en stor antiterroraktion flere steder i landet i december. (Arkivfoto) Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Det er næsten tre måneder siden, at politiet i en koordineret aktion slog til mod en række formodede terrorspirer flere steder i Danmark.

Over 20 mænd og kvinder blev anholdt - de fleste i hovedstadsområdet.

En enkelt - en 29-årig mand - blev anholdt på en gård på Fyn. Han har siden den 11. december været varetægtsfængslet, og mandag besluttede en dommer ved Retten i Odense at forlænge hans fængsling.

Det oplyser hans forsvarer, Asser Gregersen.

Manden skal derfor være varetægtsfængslet i foreløbig yderligere tre uger.

Han er sigtet for at forsøge at samle penge ind til Islamisk Stat. Desuden har han ifølge politiet søgt information om drab og fremstilling af sprængstoffer.

Det blev besluttet på et retsmøde i Retten i Odense, at den sigtede fortsat skal være fængslet.

Han var ikke selv fysisk til stede i retten, men fulgte med over en videoforbindelse fra et arresthus i Randers.

Da den 29-årige blev fremstillet i grundlovsforhør efter sin anholdelse i december, foregik det for dobbeltlukkede døre.

Dermed kunne offentligheden ikke få at vide, hvad den anholdte var mistænkt for at have gjort. Men den beslutning blev underkendt, hvorefter avisen Danmark fik aktindsigt i sigtelsen.

Og det var her, det kom frem, at han var sigtet for at samle penge ind til den militante organisation Islamisk Stat.

Af den store gruppe mænd og kvinder, der blev anholdt i antiterroraktionen, er størstedelen siden blevet løsladt. Seks personer, der blev fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret, er dog fortsat fængslet.

Deres fængslinger udløber onsdag.

Aktionen, som var koordineret af Københavns Politi og Politiets Efterretningstjeneste, foregik samtidigt i syv af landets 12 politikredse.