Mistanken vokser: Røverbande kan stå bag 27 hjemmerøverier

Politiet udvider mistanken mod fem formodede hjemmerøvere. Gruppen, der er fængslet, kan stå bag 27 hjemmerøverier. Hidtil har mistanken været 16.

En røverbande bestående af fem personer kan stå bag endnu flere hjemmerøverier end først antaget.

Det oplyser Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Politiet skriver, at de ud fra gennemgangen af det indhentede materiale udvider mistanken fra 16 hjemmerøverier til, at de anholdte kan stå bag op mod 27 hjemmerøverier, der er geografisk fordelt over Nordsjælland, København, Midt- og Vestsjælland, Sydøstjylland samt Sydsjælland og Lolland-Falster.

- Ud over mistanken om deltagelse i hjemmerøverier har efterforskningen også blotlagt en række indbrud, som gruppen tillige kan mistænkes for.

- Vi kan ikke udelukke, der kommer flere anholdelser i sagskomplekset. Det er heldigvis sjældent, man herhjemme kan mistænke folk for så omfattende og grov seriekriminalitet, siger politiinspektør Kim Kliver.

Folketidende.dk har tidligere skrevet, at de mistænkte er en mor og hendes tre sønner samt en mand. Tilsyneladende stammer de fra Balkan.

Fredag bekræfter Kim Kliver, at der er en indbyrdes relation mellem de mistænkte. Nærmere vil han ikke komme det.

Politiinspektøren oplyser desuden, at sagen sagtens kan vise sig at være endnu større end de 27 røverier.

- Det omfattende efterforskningsarbejde, der pågår, retter sig hele tiden på den modus, adfærd og forklaringer, der kommer i sagen. Så må vi se, om der kommer flere sager, siger Kliver.

Allerede nu står det klart, at gruppen ifølge politiet ikke kun har begrænset sig til hjemmerøverier. Efterforskningen har således også blotlagt en række indbrud, som gruppen mistænkes for.

- Der venter fortsat et omfattende efterforskningsarbejde i de kommende måneder, siger Kim Kliver.

De fem mistænkte er foreløbigt varetægtsfængslet frem til 5. februar.