Mistede mor og stedfar i dobbeltdrab: Siger farvel i kirken alene

Seks-årig pige får lov til at sige farvel til sin mor, stedfar og også til sin ufødte lillebror i kirken, men på et andet tidspunkt end andre

Den seks-årige pige, som sidste søndag mistede sin mor og stedfar i et dobbeltdrab, skal sige farvel til sine kære på et andet tidspunkt end alle andre. (Foto: Per Rasmussen)
Den seks-årige pige, som sidste søndag mistede sin mor og stedfar i et dobbeltdrab, skal sige farvel til sine kære på et andet tidspunkt end alle andre. (Foto: Per Rasmussen)

Når en 23-årig kvinde og en 35-årig mand i weekenden bisættes fra Snøde Kirke, så skal den 23-åriges datter - en blot seks-årig pige - sige et sidste farvel til sin mor og til sin stedfar på et andet tidspunkt end alle andre.

Det oplyser en tæt veninde til den dræbte 23-årige over for Ekstra Bladet. Pigens familien er orienteret om, at veninden deler oplysningen med Ekstra Bladet.

Derudover får pigen også lejlighed til at sige farvel til den lillebror, som hun aldrig nåede at se i live. Han døde i sin mors mave, da hun sidste søndag blev skudt og dræbt.

- Hun møder op på et andet tidspunkt end alle andre og siger farvel til mor, stedfar og lillebror. Det bliver gjort sådan for at skåne hende mest muligt, siger veninden til Ekstra Bladet.


Veninden fortæller, at hun gennem de sidste godt fire år har været helt tæt på den 23-årige. Hun var blandt andet med til scanning af det barn, som viste sig at være en dreng, og som altså aldrig fik lov til at leve. Det kom frem under scanningen.

- Han skulle hedde Charlie, siger hun til Ekstra Bladet.

Skal bisættes sammen
Pigens mor var seks måneder henne i sin graviditet, da hun sidste søndag blev skudt og dræbt foran sit og datterens hjem i landsbyen Snøde på Langeland. Pigens 25-årige far er sigtet og varetægtsfængslet for drabet på ikke blot sin ekskæreste, men også på sin ekskærestes nye kærlighed - den seks-årige piges stedfar.

Der er lagt masser af blomster på gerningsstedet efter dobbeltdrabet, der har efterladt mange i sorg. Foto: Per Rasmussen Krimi Femårig pige moderløs efter dobbeltdrab: Hun har et stort og godt netværk

Pårørende til de dræbte har besluttet, at de alle skal bisættes samtidig. Men det er blevet besluttet, at den seks-årige datter skal skånes så meget som overhovedet muligt fra det, der foregår i kirken.

- Med sig i kirken vil hun have nogle få, helt tætte familiemedlemmer, som hun altid har været meget tæt knyttet til, forklarer veninden.

I det hele taget er der ifølge veninden meget opmærksomhed på den seks-årige pige. Ikke blot blandt hendes egne familiemedlemmer, men over det meste af Langeland. Hun har ikke blot mistet sin mor, sin stedfar og sin ufødte lillebror, men på mange måder også sin biologiske far, som for tiden altså sidder varetægtsfængslet.

Mandag morgen var der blevet lagt blomster ved hoveddøren uden for det dræbte pars bolig. (Foto: Per Rasmussen) Krimi Seks-årig datter sad i bilen: Mor blev vendt om og skudt

Nu bor pigen selv midlertidigt hos et nært familiemedlem, indtil det bliver besluttet, hvad der så skal ske.

Kamp om forældremyndighed
En del tyder på, at det netop var en strid om samvær med den seks-årige datter, som gjorde, at den 23-årige og den nu fængslede 25-årige overhovedet mødtes den skæbnesvangre aften søndag 17. april. Her blev der affyret adskillige skud i bygaden ud for den 23-årige og hendes nye 35-årige kærestes hjem. Og da politiet kom frem til gerningsstedet, lå de begge døde på vejen.

Drabene skete for øjnene af Johnny Melby, som bor lige over for. Mange andre vidner oplevede også optrinnet, kom det senere frem under grundlovsforhøret. (Foto: Per Rasmussen)
Drabene skete for øjnene af Johnny Melby, som bor lige over for. Mange andre vidner oplevede også optrinnet, kom det senere frem under grundlovsforhøret. (Foto: Per Rasmussen)

Ifølge pigens morfar, som Ekstra Bladet har været i dialog med, kendte familien til, at den 23-årige på forhånd havde aftalt at mødes med sin datters far.

- Det var usædvanligt, at de skulle mødes, siger morfaren til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet er forhindret i at nævne navnet på morfaren, fordi Retten i Svendborg har nedlagt et navneforbud for at beskytte den 23-årige og hendes datter mod at blive identificeret i offentligheden.

Politiet arbejdede på gerningsstedet aftenen og natten igennem og sikrede spor. Foto: Per Rasmussen Krimi Nabo tæt på hæsligt dobbeltdrab: Han var målrettet og rolig

Det var ikke et uheld
Ifølge pigens morfar er der behov for at gøre opmærksom på, at mødet var aftalt på forhånd. For ifølge den dræbte kvindes familie er det forkert, når den nu drabssigtede ekskæreste over for politiet har givet udtryk for, at geværet nærmest gik af ved et uheld, sådan som det kom frem undergrundlovsforhøret.

De to parter har i måneder været i strid om samkvem og forældremyndighed over pigen, og under mødet var det ifølge familien til den dræbte kvinde meningen, at manden ville frasige sig ethvert krav på samvær med pigen.

- Normalt mødtes de aldrig. Aftalen var, at han efter samvær skulle aflevere datteren i børnehave om morgenen, og så skulle min datter hente hende om eftermiddagen. Men her ville han pludselig lave om på aftalerne, og jeg er ikke i tvivl om, at han på den måde havde planlagt drabene, fortæller faderen til TV2.

Det var ud for dette hus, at søndagens drab efter alt at dømme fandt sted. (Foto: Per Rasmussen) Krimi Dobbeltdrab: Efterforskning sker udenfor ejendom

- Både min datter og resten af familien undrede sig meget over, at han pludselig ville opgive forældremyndigheden og aflevere datteren allerede i weekenden. Nu står det klart for os, at han gjorde det for at komme tæt på hende, siger faderen.

Ekstra Bladet har foreholdt morfarens nye oplysninger til efterforskningsleder Henrik Justesen fra Fyns Politi. Han bekræfter, at det er politiets teori, at drabene har været planlagt.

- Det er ikke normalt at køre rundt med et oversavet jagtgevær i bagagerummet, siger han til Ekstra Bladet.

En 23-årig kvinde og en 35-årig mand blev søndag 17. april skudt og dræbt foran deres ejendom i landsbyen Snøde på Langeland. En 25-årig tidligere kæreste til den 23-årige kvinde er sigtet for dobbeltdrabet. (Foto: Per Rasmussen) Krimi Far til drabsoffer: Skuddrab var ikke et uheld

Drabssigtet ville beskytte sig selv
Den drabssigtede mand har over for politiet fortalt, at han for nogen tid siden købte et jagtgevær på Gul og Gratis, og at han for nogle få dage siden skar løbet af geværet for at have sig et våben at forsvare sig med, hvis hans datters stedfar skulle 'finde på noget'. Han lagde geværet i bagagerummet på sin bil, og her lå det ifølge hans forklaring, indtil han tog det frem, og det 'gik af ved et uheld'.

- Men det går jo ikke af ved et uheld tre-fire gange, forklarer morfaren til Ekstra Bladet.

Ikke blot pigens nærmeste, men det meste af Langeland er optaget af sagen. Der er blevet taget initiativ til en indsamling til fordel for hende, og torsdag er der samlet mere end 43.000 kroner sammen.

Blomster på stedet efter dobbeltdrabet. (Foto: Per Rasmussen) Krimi Gravid mor dræbt: Hun havde fundet den store kærlighed

Indsamlingen foretages via Caremaker og har titlen 'indsamling til lillepigen fra Langeland'.

- Selvom intet kan erstattes, kan vi hjælpe hende. Vi kan alle give både mindre eller større beløb som vil få stor betydning for den lille pige, lyder det i opfordringen fra initiativtageren, der ikke er familiært beslægtet med pigen.