Mistede to børn i dødsbrand: 'Lars er ramt af skyldfølelse'

Lars Lüneborg overlevede dødsbranden i Nakskov, men mistede to børn og sin gode ven. - Han bearbejder skyldfølelsen og sorgen i rolige og trygge omgivelser, fortæller hans bror

Følg Krimi

Mens fem mennesker - heriblandt fire små børn - mistede livet i den tragiske dødsbrand i Nakskov i fredags, overlevede Lars Lüneborg som den eneste.

Han løb efter hjælp, mens hans gode kammerat kastede sig ind i flammerne, men der var intet af gøre. Branden bredte sig alt for hurtigt, og hele husets førstesal udbrændte totalt.

Siden har Lars Lüneborg, der også fik flere brandskader, været på hospitalet, hvor han kæmper med at bearbejde den store sorg. I en opdatering på Facebook-gruppen, hvor der bliver samlet ind til de efterladte, fortæller hans storebror Leif Bramsig:

- Mange har spurgt til Lars og hans ve og vel, og i stedet for at svare hver enkelt får I alle en status her. Lars er i dyb sorg over tabet af begge sine børn, hans bedste ven og to af hans børn. Han er i gode hænder og der bliver passet på ham døgnet rundt, skriver storebroderen.

- Jeg tror fredag den 30. stadig står som en ond drøm for Lars, og han får lov at bearbejde hele indtrykket, skyldfølelsen og sorgen i rolige og trygge omgivelser med de nærmeste om ham. Han tænker meget på alle, der har mistet en i denne tragedie, fortsætter han.

Opslaget havde efter en times tid fået flere end 300 links og næsten 100 kommentarer fra medlemmer af gruppen. Adskillige - både bekendte til de to ramte familier og fremmede, der blot vil vise medfølelse - har skrevet opslag på siden, hvor de sender deres varmeste tanker.

Lars mistede sønnen Viktor og Tobias, mens hans kammerat Thomas forsvandt i flammerne sammen med sine børn Casper og Freja. Alle børnene var mellem 4-8 år.

[No available link text]
Onsdag aften mindedes 350 mennesker de fem brand-ofre (video: Per Rasmussen)

- Vi har fortalt Lars om denne indsamling og om alle de andre ting, der sker, samt hvordan det virker, som om at det ikke kun er en by, men en hel nation, der har samlet sig omkring denne tragedie. Lars er dybt rørt, og jeg skulle hilse jer alle (ingen nævnt, ingen glemt) og give jer det dybeste og inderligste tak, afslutter Leif Bramsig.

Det er endnu ikke kommet frem, hvad der var årsagen til den tragiske brand på Mosevej i Nakskov, men politiet kan formentlig melde noget ud senere torsdag, lyder det.

Hele den tragiske historie: 'Det bankede på døren midt om natten'

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.