Annonce:
Annonce:

Mødte en glad Peter Madsen timer før fatal ubådstur

- Han virkede så glad siger, en mangeårig bekendt til Peter Madsen, der kender ham fra miljøet på Refshaleøen

Peter Madsen er sigtet for drab på Kim Wall, men nægter sig skyldig. Her er han på vej væk, efter han blev undersøgt på Retsmedicinsk Institut. (Foto: Kenneth Meyer)
Peter Madsen er sigtet for drab på Kim Wall, men nægter sig skyldig. Her er han på vej væk, efter han blev undersøgt på Retsmedicinsk Institut. (Foto: Kenneth Meyer)
Annonce:
Følg Krimi

Det var en glad Peter Madsen, som kom cyklende på Refshalevej samme dag, den 10. august, som han stævnede ud fra Refshaleøen med den 30-årige journalist Kim Wall, som ubådsbyggeren nu er sigtet for at have dræbt.

Det fortæller en mangeårig bekendt, som har sin daglige gang på Refshaleøen, til Ekstra Bladet.

Manden ønsker ikke sit navn frem, men Ekstra Bladet kender hans identitet.

Manden har været med ude at sejle med ubådsbyggeren og Nautilus, og de to talte lidt om, hvordan det gik.

- Det gik fint. Han var glad. Alt kørte fint. Han var helt oppe at ringe over, at alle hans projekter kørte. Men han nævnte ikke, at han skulle ud at sejle med nogen. Det var en masse generelt om forretningen.

Det tilfældige møde på Refshaleøen foregik om dagen og er sidste gang, han stod ansigt til ansigt med Peter Madsen.

Annonce:

Næste gang, han hørte om iværksætteren, var i medierne, hvor ubåden var forsvundet.

- Da tænkte jeg, ligesom mange sikkert har gjort, satans, nu sidder de dernede et sted og kan ikke komme op. Man nåede da lige at blive bekymret, men så var han jo fundet kort tid efter, inden at det hele så tog en uventet drejning, husker han.

Selv om han selv flere gange har været om bord på ubåden, har han intet bud på, hvilken ulykke, som ifølge Peter Madsen skulle have kostet Kim Wall livet.

- Jeg ved ikke, hvad der kunne ske, som gør, at en dør, siger han.

Satte sikkerhed i højsædet

Hans erfaring med at sejle med Peter Madsen er, at ubådskaptajnen satte sikkerhed i højsædet og instruerede passagerer, hvad der skulle ske, hvis noget gik galt.

- Han startede med at give en sikkerhedsinstruks. Man kan jo f.eks. godt komme ud af en ubåd. Man fylder den med vand og åbner lugen og svømmer op. De har jo iltflasker – sådan nogle dykkerflasker - med.

Annonce:

Skal fristforlænges

Peter Madsen sidder varetægtsfængslet foreløbig til på tirsdag, hvor han skal fristforlænges. Her skal dommeren igen se på sagen og vurdere om, der er grundlag for, at Peter Madsen fortsat skal sidde bag tremmer.

Han er sigtet for drab, subsidiært uagtsomt manddrab og usømmelig omgang med lig, men nægter sig skyldig i alle sigtelser. Han har forklaret, at der skete en ulykke om bord, som kostede Kim Wall livet og har brugt formuleringen i retten, at hun 'blev begravet ti søs'. Hvad den ordlyd dækker over og hvad der nærmere menes, blev ikke oplyst i den offentlige del af hans forklaring.

Kræver at blive løsladt

Peter Madsens advokat meldte i går ud, at han vil kræve at blive løsladt.

Annonce:

- Jeg kan sige så meget, at der på ingen måde bliver tale om, at min klient frivilligt vil lade sin frist forlænge, og det er hans ønske at afgive forklaring i retten, sagde advokat Betina Hald Engmark til Ritzau i går. Hun tilføjede:

- Når man nægter sig skyldig, så lader man sig ikke forlænge frivilligt.

Peter Madsen kræver at blive løsladt

I sidste uge blev Kim Walls torso fundet i vandkanten på det sydvestlige Amager.

De andre ligdele er trods søgning med fly, skibe, dykkere og specialtrænede svenske polithunde, der kan opfange ligfært fra vandet, endnu ikke fundet.

I efterforskningen af sagen har politiet fået videooptagelser fra folk, der så ubåden stævne ud om aftenen torsdag den 10. august. Ekstra Bladet erfarer også, at der er indhentet videovervågning flere steder fra Refshaleøen.

En far og hans søn talte sågar med Peter Madsen ude på vandet, da de to kom sejlende i en båd, mens Peter Madsen og Kim Wall stod oppe i ubådens tårn.

Rasmus mødte Peter og Kim: Han tog sig god tid til at snakke

Den store gåde

Annonce:

Men den helt store gåde er fortsat, hvad der efterfølgende skete om bord på ubåden.

Politiet har i undersøgelserne af ubåden Nautilus' færden under den sejlads, der blev fatal, et komplet kort over dens rute, efter den forlod Refshaleøen med Kim Wall om bord og frem til, at den blev spottet i Køge Bugt dagen efter, hvor ubåden sank, og Peter Madsen blev taget om bord på en båd.

Politiet har meldt ud, at Forsvarets teknikere har bekræftet, at ubåden formentligt blev sænket med vilje.  

Politi om ubådsmysteriet: - Vi har et komplet radar-track af ubåden

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: