Mødte ofre på nettet: Mand idømmes forvaring for voldtægt

Via hjemmeside kom en mand i kontakt med en kvinde, som han voldtog, og en pige, som han på anden vis krænkede

De troede, de skulle møde en 19-årig kvinde ved navn Nadia Andersen.

Men i virkeligheden var det en mand på 30 år, som en ung kvinde og en teenagepige havde fået kontakt til via en hjemmeside - og som de hver især aftalte at mødes med i marts sidste år.

Fredag har Retten i Herning idømt manden - Thor Bjørn Nielsen - forvaring for at have forgrebet sig mod kvinden og for at have krænket pigen.

Kvinden er 23 år og blev udsat for voldtægt og andre seksuelle krænkelser, da hun overnattede hos den nu dømte mand.

Aftalen var, at vennen 'Nadia Andersen' skulle komme på besøg hos Thor Bjørn Nielsen, samtidig med at den 23-årige kvinde var der.

Men 'Nadia Andersen', som ikke fandtes i virkeligheden, kom i sagens natur aldrig forbi lejligheden i Aulum mellem Holstebro og Herning.

I mandens hjem blev den 23-årige kvinde voldtaget og på andre måder seksuelt udnyttet, har hun efterfølgende forklaret.

Ifølge manden selv havde stemningen været god, og det seksuelle samkvem frivilligt. Men Retten i Herning valgte altså at tro på kvindens forklaring.

I et andet forhold var manden tiltalt for at have blufærdighedskrænket og truet en 14-årig pige. Igen mødte han sit offer på internettet under navnet 'Nadia Andersen'.

Pigen havde et ønske om en dag i marts sidste år at blive kørt fra Midtjylland til København. "Nadia Andersen" fortalte pigen, at hendes ven - den nu dømte - kunne hente hende og køre hende til hovedstaden.

Det gik pigen med til. Under køreturen standsede tiltalte dog bilen på en parkeringsplads i en skov. Her satte han sig oven på pigen, tog hendes trøje og bh af, holdt hende fast og tog et billede af hendes bryster og ansigt med sin mobiltelefon.

Han truede hende med at lægge billederne på internettet, hvis hun fortalte nogen om hændelsen.

For dette blev Thor Bjørn Nielsen straffet for blufærdighedskrænkelse, tvang og vidnetrusler.

Retslægerådet anbefalede forud for dommen, at manden blev idømt forvaring med henvisning til hans personlighed.

På baggrund af denne anbefaling - samt fordi Thor Bjørn Nielsen flere gange tidligere har været straffet for voldtægt og andre seksuelle overgreb - besluttede retten at idømme ham forvaring.

Forvaring er en tidsubestemt straf. Denne anvendes i stedet for almindelig straf i sager, hvor den tiltalte vurderes at være så farlig for andres liv, legeme og helbred, at vedkommende skal holdes væk fra det øvrige samfund på ubestemt tid.

Rettens tre dommere og seks nævninger var enige om afgørelsen.

Dommerne besluttede i øvrigt, at den tiltalte skal betale 70.000 kroner i torterstatning til den 23-årige kvinde samt 10.000 kroner i erstatning til den 14-årige pige.

Thor Bjørn Nielsen valgte at anke dommen med påstand om frifindelse.