Monstertåge har ramt landet: Tæt som ærtesuppe!

Det endte fatalt for en hest, da en bilist ramte den tirsdag aften. Politiet advarer om tæt tåge flere steder onsdag morgen

'Så tæt som ærtesuppe'.

Sådan lyder DMI's vurdering af den monstertåge, der skyllede ind over Danmark tirsdag aften og er fortsat onsdag morgen.

Og tirsdag aften endte det da også fatalt.

Den tætte tåge, der ligger tungt flere steder i Danmark med en sigtbarhed på under 100 meter, har haft sit første offer. Det skete på Rute 8 mellem Asserballe og Fynshav i Sønderjylland.

- Der er en hest, der er blevet påkørt og dræbt, oplyser Henrik Sønderskov, som er vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Der var ingen personer, der døde ved trafikulykken, som politiet fik en melding om klokken 22.25.

Henrik Sønderskov frygtede også, at der kunne opstå flere ulykke som følge af kombinationen tåge og løse heste, men heldigvis skete der ikke mere natten til onsdag.

- Der er blevet observeret to heste, der løber rundt. Og når der er tæt tåge, er der i forvejen stor risiko for trafikuheld, siger han.

Tæt tåge
Det er dog ikke det eneste sted i landet, hvor de har problemer. Tåge-monsteret har onsdag morgen sat sig på store del af landet.

Seneste melding fra DMI er, at følgende område vil være ramt; Nordvestsjælland, Midtsjælland, Sydvestsjælland, Nordfyn, Lejre, Odder, Trekant området, Sydøstjylland, Aarhus, Faaborg-Midtfyn, Haderslev, Aabenraa og Syddjurs.

DMI har udsendt en såkaldt kategori 1 varsel, der er beskrevet som farlig vejr.

Samtidig oplyser de, at tæt tåge kan forårsage en forøget risiko for trafikuheld. Kør forsigtigt, og vær opmærksom på, at transporttiden kan være længere end normalt.

Tågen skulle gerne være væk klokken 10 onsdag formiddag.

Også Vejdirektoratet advarer bilisterne.