Mor dømt for at kvæle 4-årig søn med en pude: Har tidligere forsøgt at drukne ham

En 27-årig mor er idømt tidsubestemt anbringelse på psykiatrisk afdeling

Foto: Anita Graversen
Foto: Anita Graversen

I dag blev en 27-årig mor ved Retten i Aarhus dømt for drabet på sin kun 4-årige søn. Dommen lød på tidsubestemt anbringelse på psykiatrisk afdeling.

Den 10. december 2015 klokken 03.00 dræbte hun sin lille dreng ved at kvæle ham med en pude i deres hjem i Nygade i Aarhus.

Mor erkender drab - ville skåne Lucas for et svært liv

I retten kom det frem, at moderen har en længere historie med det psykiatriske system bag sig.

Den lille dreng boede ikke fast hos sin mor og samlever. Han havde siden 2012 været i netværkspleje hos den 27-åriges storesøster efter en episode, hvor moderen havde forsøgt at drukne drengen. På det tidspunkt var drengen blot 11 måneder.

Det kom også frem, at den 27-årige tidligere har haft tanker om at slå sin mor ihjel og har taget liv af dyr på makabre måder.

Mads' drabsmand i retten: Jeg knepper din mor!

Tilfreds anklager
Anklager, Dorthe Lysgaard, er tilfreds med dommen, selv om hun også gik efter, at den 27-årige kvinde skulle udvises af Danmark, da hun er rumænsk statsborger. Men forsvarer, Henrik Fibiger Hansen, argumenterede for, at det ville være en katastrofe for den 27-årige at blive sendt til Rumænien.

Hun har boet i Danmark, siden hun var fire år og har sine forældre og søster her i landet. Især søsteren har hun et meget  nært forhold til.

- Jeg er tilfreds, fordi det handlede om at få sagen afsluttet med værdighed for alle parter, siger Dorthe Lysgaard.