Mor dømt: Ville gasse sine små børn ihjel

Retten i Odense har idømt 31-årig mor syv års fængsel for at forsøge at dræbe sine børn med udstødningsgas, mens de sad fastspændt i autostole og sov i bil

En 31-årig mor er ved Retten i Odense blevet idømt 7 års fængsel for at forsøge at dræbe sine to børn. Drabsforsøget mislykkedes. (Foto: Ole Frederiksen)
En 31-årig mor er ved Retten i Odense blevet idømt 7 års fængsel for at forsøge at dræbe sine to børn. Drabsforsøget mislykkedes. (Foto: Ole Frederiksen)

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

En 31-årig mor er ved Retten i Odense fredag blevet idømt syv års fængsel for at forsøge at dræbe sine børn på halvandet og fem år med udstødningsgas, som hun førte ind i den bil, de sad fastspændt i, med en støvsugerslange.

Det fortæller fyens.dk.

Moren blev dømt for dobbelt drabsforsøg, som fandt sted 31. maj sidste år omkring klokken 22 på en p-plads ved Munkebjergvænget i Odense. Retten fandt det bevist, at moren gennem hele dagen havde forberedt ugerningen ved blandt andet at give sine børn en sovepille. Hun spændte dem fast i bilen og monterede en støvsugerslange med den hensigt at forgive både sig selv og sine børn.

Ifølge Fyens.dk har politiet fundet ud af, at moren forud for drabsforsøget havde købt en støvsugerslange til formålet om formiddagen i Skousen i Rosengårdscentret i byen.

Børnene overlevede imidlertid, da der ikke kom tilstrækkeligt med kulilte ind i bilens kabine.

Hun fortrød ikke
Kvinden selv forklarede i retten ifølge fyens.dk, at hun fortrød sin handling og afbrød drabsforsøget, men retten har med sin kendelse lagt til grund, at kvinden simpelthen opgav at tage livet af sig selv og sine børn på grund af den manglende kulilte og ikke, fordi hun fortrød. Det ville ellers have gjort hende straffri.

- Intet tyder på, at du har fortrudt eller trådt frivilligt tilbage, konstaterede dommeren ifølge fyens.dk.

Kvinden fik den usædvanlig hårde straf, fordi der var tale om drabsforsøg på to personer. Alligevel fik hun rabat, fordi det blev konstateret, at hun havde forsøgt at få hjælp hos en veninde, hos Livslinjen og på psykiatrisk skadestue. Hun blev også skønnet psykisk uligevægtig.

Kvinden og forsvareren har udbedt sig betænkningstid med hensyn til, om dommen skal ankes.