Mor dræbt med knivstik: I dag får far sin straf

30-årig social- og sundhedsassistent blev 15. april dræbt med 8-10 knivstik. I dag sidder hendes tre børns far på anklagebænken ved Retten i Nykøbing Falster

Mor dræbt med knivstik: I dag får far sin straf

Politiets teknikere var her på arbejde ved Stormarks Allé i Nakskov (video: Per Rasmussen)

Med 8-10 knivstik med en Global køkkenkniv sørgede en far til to piger og en dreng den 15. april for, at hans egne børn aldrig ville komme til at se deres mor igen.

Den 30-årige social- og sundhedsassistent, som havde været på nattevagt inden drabet, døde i parrets hjem på Stormarks Allé i Nakskov, hvorfra hun tidligere på morgenen havde gjort sine børn klar til at komme i skole.

I dag skal den 34-årige far have sin straf i det, som efterforskningsleder ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Søren Ravn-Nielsen, betegner som en sag, 'der ligger lige til højrehånden'.

Fem måneder er der gået, og den hurtige sagsbehandling skyldes en uforbeholden tilståelse fra faren til børnene. Han henvendte sig ganske kort tid efter drabet på politistationen i byen, hvor han grædende og helt knust ankom sammen med sin mor.

- Vi var priviligeret af at kunne afslutte efterforskningen ganske hurtigt efter, og vi har rent faktisk kun gået og ventet på, at mentalerklæringen for den 34-årige skulle blive færdig, siger Søren Ravn-Nielsen til Ekstra Bladet.

Far hentede børnene efter drab

Naboer hørte støj
Naboer har til Ekstra Bladet fortalt, at de hørte skænderier i løbet af morgenen forud for drabet i hjemmet på Stormarks Allé. Ingen havde tilsyneladende fattet mistanke til, at noget så alvorligt som et drab var under opsejling.

- Jeg har kun godt at sige om den familie, sagde naboen Kim Christensen et par dage efter drabet.

Under det efterfølgende grundlovsforhør forklarede familiefaren, at børnenes mor havde fortalt ham, at hun havde været ham utro i flere år. Det var angiveligt det, der gjorde, at han tog den køkkenkniv, som han var ved at bruge til at skære morgenbrød over med, og jog den i den 30-årige kvinde 8-10 gange.

Ekstra Bladet besøgte den 30-årige kvindes far et par dage efter drabet. Han gav udtryk for, at han aldrig har kunnet lide den mand, der nu er tiltalt for drabet. (Foto: Per Rasmussen)
Ekstra Bladet besøgte den 30-årige kvindes far et par dage efter drabet. Han gav udtryk for, at han aldrig har kunnet lide den mand, der nu er tiltalt for drabet. (Foto: Per Rasmussen)
 

Morfaren til børnene har aldrig syntes om sin svigersøn. Han fortalte til Ekstra Bladet, at parret lå i skilsmisseplaner. Blandt andet fordi hans datter havde haft et par sidespring i løbet af deres parforhold.

- Han havde jo tvunget hende til at skrive under på, at han skulle have forældremyndigheden. Det havde han også fået en af de andre gange, hvor hun var løs på tråden, sagde morfaren Ole, som ikke har noget imod at stå frem med navn og ansigt.

30-årig kvinde dræbt af knivstik

Men fordi retten har nedlagt navneforbud for den dræbte, så er Ekstra Bladet forhindret i at nævne morfarens efternavn.

Blomster ved familiens hjem efter drabet. (Foto: Per Rasmussen)
Blomster ved familiens hjem efter drabet. (Foto: Per Rasmussen)
 

Hentede børn midt i time
De tre børn går på Nordvestskolen i Nakskov. Her kunne skoleleder Jesper Neumann kort tid efter drabet fortælle, at skolen for anden gang på ganske få måneder havde fået brug for at aktivere sin sorg- og beredskabsplan. I januar ramte en ulykkesbrand et hjem i Nakskov, hvor fire børn på tragisk vis afgik ved døden.

Skoleleder: Den dræbte var mor til tre af vores børn

Jesper Neumann kunne også fortælle til Ekstra Bladet, at faren til de tre børn i sagen fra april, ankom til skolen kort efter episoden på Stormarks Allé, hvor han hentede sine børn midt i en time.

Senere er det kommet frem, at den 34-årige tog børnene med hen til deres farmor, hvor han afleverede dem, inden han besluttede at melde sig selv til politiet.

Der ventes at falde dom i sagen sidst på eftermiddagen.

Kvinde myrdet: Jeg hørte skænderi natten før drabet