Mor, far og farmor dømt for vanrøgt og vold mod to børn

Retten i Odense har torsdag dømt en kvinde, hendes ekskæreste og dennes mor for mishandling af deres to børn.

Vanrøgt, nedværdigende behandling og ulovlig tvang.

En 36-årig kvinde, hendes 39-årige ekskæreste og dennes 61-årige mor er torsdag eftermiddag idømt fængselsstraffe for at have mishandlet to mindreårige børn.

Dommen faldt ved Retten i Odense. Det skriver Fyens Stiftstidende.

De tre dømte var tiltalt for en række forbrydelser mod kvindens søn og det tidligere kærestepars fælles datter.

Et enigt domsmandsting idømte den 36-årige kvinde fire måneders ubetinget fængsel. Manden og hans mor fik begge en straf på seks måneders ubetinget fængsel.

Alle tre blev dømt for vanrøgt, nedværdigende behandling, mishandling og ulovlig tvang. Manden og den 61-årige farmor blev desuden dømt for vold af særlig grov karakter mod de to børn.

Retten lagde i sin dom vægt på detaljerede og troværdige vidneudsagn og en lang række underretninger fra lærere og pædagoger.

Det kunne ikke fastslås, præcist i hvilket omfang overgrebene mod børnene er foregået. Men "det er er sket jævnligt og systematisk", sagde dommer Dan Bjerring i sin begrundelse for dommen ifølge Fyens Stiftstidende.

- Man hæfter for hinandens gerninger, når man har vidst, hvad der er foregået. Og I har været enige om, at det var vejen frem for at opdrage børnene, sagde han til de dømte.

Med få undtagelser dømte retten i overensstemmelse med anklageskriftet.

Anklager Maria Blomsterberg havde krævet mindst otte måneders fængsel til den 36-årige kvinde og mellem otte og et års fængsel til manden og farmoren.

Trods de mildere domme var hun tilfreds med sagens udfald.

- Jeg mente, at strafniveauet skulle være højere, men jeg er glad for, at det blev ubetinget fængselsstraf, sagde Maria Blomsterberg efter dommen til Fyens Stiftstidende.

Forsvarerne for de tre dømte bad om betænkningstid på vegne af deres klienter. Det er altså endnu ikke kendt, om de anker eller modtager dommen.