Mor fik chokerende opkald: Hørte sin søn få tæsk

Mor og søster til offer har vidnet i sag om to unge hjemløse, der i følge tiltalen blev tilbageholdt mod deres vilje i ti timer og slået, sparket og brændt med en lighter

RETTEN PÅ FREDERIKSBERG (Ekstra Bladet): - Vi hører, at de får det ene slag efter det andet.

Sådan lyder det fra en tydeligt berørt mor i Retten på Frederiksberg. Hun har netop afgivet forklaring i en sag, hvor fem unge i alderen 16-19 år er anklaget for at afpresse, slå, sparke og tilbageholde to unge hjemløse mod deres vilje på forskellige adresser i Vanløse.

Moren forklarer torsdag i retten, at hun sad hjemme med sin datter, da hun modtog et opkald fra sin ældste søn, der sagde, at lillebroren havde ringet til ham, fordi han skulle skaffe 10.000 kroner til nogle unge, som havde kidnappet ham.

- Jeg ringer til min yngste søn efter det for at finde ud af, hvad der sker, hvorfor han skal låne de penge, fortæller hun.

Derefter fulgte der ifølge offerets søster omkring 20-40 opkald mellem moren og søsteren og en af kidnapperne i de ti timer, som de hjemløse ifølge anklageskriftet blev tilbageholdt i.

Ifølge optagelser afspillet i retten, som søsteren har optaget under kidnapningen, kan man høre, at den hjemløse dreng ringede grædende og fortalte, at han havde brug for hjælp til at skaffe pengene, fordi han havde 'gjort noget dumt'.

Modtog billeder
Søsteren og moren fik under de mange samtaler med kidnapperne sendt billeder af deres søn/bror, som tydeligt viste, at han var blevet slået. Det blev forklaret i retten samt dokumenteret i anklageskriftet.

Søsteren forklarer i retten, at hendes bror havde en flænge over øjet, en hævet læbe og andre skrammer i ansigtet.

- Han lyder meget aggressiv (kidnapperen i telefonen red.), og han skal bare have de penge. I løbet af aftenen sender han et billede, hvor jeg kan se, at Dennis har fået nogle slag i hovedet. Jeg skal bare skaffe de penge, ellers så ender det værst, fortæller søsteren.

Moren forklarer i retten, at hun var bange på sin søns og hans kærestes vegne.

- Jeg kunne jo høre, at han havde det ad helvedes til. De havde det begge to forfærdeligt, siger hun.

Kontakter politiet
De valgte derfor også at kontakte politiet, som instruerede søsteren i, hvordan hun skulle holde kidnapperne hen, mens de prøvede at finde frem til de to hjemløse.

- Jeg siger til dem (kidnapperne red.), at jeg prøver at skaffe pengene, men det er svært i løbet af aftenen og natten, jeg prøver at holde dem hen, det var det, politiet sagde, vi skulle, fortæller søsteren.

En af kidnapperne blev ifølge søsteren utålmodig på et tidspunkt under telefonsamtalen og fortalte søsteren og moren, at pengene skulle afleveres ved et ishus ved Damhussøen i Rødovre.

- De fortæller os, at det ender værst for min bror, hvis de ikke snart får pengene, siger hun.

Hun fortæller, at hun i løbet af samtalen hørte, at hendes bror fik slag, og at hans kæreste på et tidspunkt skreg.

Forklaringerne fra sønnen skiftede ifølge moren under tilbageholdelsen. I starten forklarede han sin mor, at han sammen med sin kæreste skulle have fundet en pose penge med 15.000 kroner i, som han brugte på mad, gå i byen, stoffer og betale gæld af.

Senere lød forklaringen til moren og søsteren, at kidnapperne troede, at de to hjemløse havde stjålet en revolver fra dem, og at det var den, de krævede de 15.000 for.

Det lykkedes til sidst for de to hjemløse at flygte til en nærtliggende 7/11 på Vanløse station. En tidligere medarbejder, der var på arbejde den nat, fortæller i retten, at de to hjemløse kom grædende ind i butikken, hvor de fik lov til at vente på politiet.

- De er meget kede af det, og vi ringer hurtigt til politiet. Man kan tydeligt se, at der er nogen, der har slået drengen, fortæller den tidligere medarbejder.

De fem drenge i sagen er anklaget for vold, frihedsberøvelse og trusler.

Retten på Frederiksberg har afsat fem dage til retssagen, hvor dommen ventes  5. april. En af de tiltalte er udenlandsk statsborger og kræves udvist.

16-årige om kidnapning: 'Der er et kodeks - man går bare ikke'