Mor kalder påståede sexovergreb for sørøverhistorier

Kvinde, der er tiltalt for medvirken til voldtægt af datter under færgeture, afviser anklager som opspind

En 54-årig kvinde, der er tiltalt for at have medvirket til voldtægt af sin datter under flere færgeture, nægter sig skyldig.

Det forklarer kvinden, som er på anklagebænken i Retten i Hjørring.

- Jeg er uskyldig. Jeg kender overhovedet ikke til noget af det hele og forstår slet ikke noget af det, siger kvinden, der har nægtet at udtale sig om anklagen til politiet.

Ærøfærgen på ruten Rudkøbing - Marstal. (POLFOTO) Krimi Anklage: Mor lod mænd voldtage datter på færge

I retten vil hun dog godt udtale sig. Men kvinden lægger ikke skjul på, at hun er bitter og vred på systemet.

- Systemet har ødelagt det hele. Jeg har ikke nogen kæreste længere. Vi har ikke noget hjem, vi har ikke en skid. Det skal I have tak for, siger den 54-årige kvinde.

Hun blev sidste år idømt otte års fængsel for medvirken til grove seksuelle overgreb mod sin datter. Hendes daværende kæreste blev idømt syv års fængsel for overgreb.

Pigen, der i dag er ti år gammel, blev i oktober 2014 fjernet af kommunen og anbragt i plejefamilie.

Under efterforskningen af den tidligere sag dukkede der nye oplysninger op, da pigen til sin plejemor fortalte, at hun havde været udsat for seksuelle krænkelser om bord på færger til Norge og Sverige og på Ærøfærgen.

Det førte til, at anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi rejste den nye anklage mod kvinden og en 51-årig mand, som ifølge politiet stod bag to tilfælde af voldtægt af pigen på færgeture til Sverige og Norge.

Den 54-årige kvinde mener, at anklagerne om seksuelle overgreb er det pure opspind.

- Jeg mener, at K (pigen, red.) er blevet presset til at finde på flere og flere historier. Til sidst kan man ikke finde på flere. Man har kørt hende rundt så meget i manegen, siger den 54-årige kvinde, der kalder det 'sørøverhistorier'.

Den 54-årige og datteren boede en årrække på Ærø, inden de i 2011 flyttede til Nordjylland.

Ifølge anklageskriftet skal kvinden have opfordret flere ukendte mænd til at have sex med datteren om bord på Ærøfærgen. Overgrebene skal ifølge anklageskriftet have fundet sted på toilettet, mens moren stod udenfor.

Den 51-årige mand, der er tiltalt for to tilfælde af voldtægt af datteren på færgeture til Sverige og Norge, nægter sig skyldig.

Han bestrider ikke at have været af sted på sejlturene med pigen og hendes mor, men han nægter at have haft seksuelt samkvem med pigen undervejs.

Pigens forklaring er blevet optaget på video, og det skal domsmandsretten i Hjørring bruge resten af torsdagen på at se. Det sker efter anmodning fra anklageren for lukkede døre.

Der falder dom i sagen på tirsdag.