Mor kørte i brandert med tre børn i bilen

Spritkørslen er indberettet til de sociale myndigheder. På Københavns Vestegn vil politiet konfiskere en spritbilists bil

Spritbilister er jaget vildt hele sommeren. Hvis promillen er høj nok, mister man bilen første gang. (Foto: (Lars Skaaning / POLFOTO))
Spritbilister er jaget vildt hele sommeren. Hvis promillen er høj nok, mister man bilen første gang. (Foto: (Lars Skaaning / POLFOTO))

En mor på 31 år havde sine tre børn i bilen, to fem-årige og en seks-årig, da politiet stoppede hende for spirituskørsel på Humlebakken i Aalborg lørdag eftermiddag.

Politiet betragter sagen som så alvorlig, at politiet har indberettet den 31-årige til de sociale myndigheder.

Moderen var meget fuld. Hun blæste alkometeret op på en promille på 2,02. Men først når resultatet af blodprøven foreligger, kendes den præcise promille.

Vagtchef Carsten Kjær, Nordjyllands politi, oplyser til Ekstra Bladet, at politiet rykkede ud efter en anmeldelse, og hun blev standset klokken 16.54.

Efter de nye stramme regler i færdselsloven skal politiet konfiskere bilen ved første gangs spirituskørsel, hvis promillen er over 2,0.

Men foreløbig har politiet ikke taget skridt til at konfiskere den 31-åriges bil, fordi med det normale usikkerheds-fradrag på promillen på 0,3, sniger hun sig indtil videre lige under grænsen for konfiskation.

Kræver bilen konfiskeret
Politiet på Københavns Vestegn skal til gengæld i retten i Glostrup søndag for at få konfiskeret en bil, der i nat blev kørt af en 37-årig spritbilist.

En politipatrulje stoppede den 37-årige, da han kørte slingrende fra et diskotek. Han blæste alkometeret op til et godt stykke over 2,0, og derfor kræver politiet nu hans personbil konfiskeret.

Resultatet af blodprøven kommer først senere, men når man puster i alkometeret to gange med 15 minutters mellemrum og promillen er over 2,0 fratrukket en margen for usikkerhed, bliver bilen straks inddraget.

Den 37-åriges bil er en ældre model fra 2003, som ikke har den store værdi, men hvis politiet får rettens godkendelse af konfiskation, vil bilen blive solgt på auktion.

Politiet på Københavns Vestegn har konfiskeret flere biler fra første gangs spritbilister i år, når promillen var været over 2,0.

Færdselsloven blev ændret sidste år, som en bil kan konfiskeres straks ved en promille over 2,0. Tidligere var det kun ved tredje gangs spirituskørsel, at bilen blev konfiskeret.

Hvis den 37-årige kendes skyldig i spirituskørsel med den høje promille vil han få 10 dages ubetinget fængsel og tre års ubetinget frakendelse af kørekortet.

Spritkontroller hele sommeren
Politiet kører hele sommeren en målrettet indsats mod spirituskørsel og narkokørsel.

Mandag starter en ny landsdækkende spiritus- og narkokontrol, der varer frem til søndag den 28. juni.

I den første uge af juni blev der gennemført den første landsdækkende kontrol med 124 razziaer på vejene, hvor 4.098 køretøjer blev stoppet. Der blev taget 178 spritbilister og seks kørte med narkotika i blodet.

I ugen skete der 27 færdselsuheld, hvor føreren var påvirket af enten alkohol, narkotika eller medicin. I 20 % af alle ulykker er der alkohol involveret.

Rådet for Sikker Trafik har lanceret den nye spritkampagne 'Klar til et pust?', der skal minde bilisterne om, at der er spritkontrol på vejene hele sommeren.

Lad bilen stå
Kampagnen opfordrer til, at man lader bilen stå der hjemme, hvis man skal til middag eller fest, hvor der med stor sandsynlighed bliver drukket alkohol.

Eller at man på forhånd aftaler, hvem der kører hjem, hvis man er i bil.

Endelig vil Sikker Trafik også have flere til at blande sig, hvis en person finder bilnøglerne frem efter at have drukket.

Det er især mandlige bilister, som kampagnen henvender sig til, nemlig dem der drikker lige til grænsen af 0,5 promille ud fra deres egne tommelfingerregler om, hvor meget de kan drikke, før de rammer promillegrænsen.