Annonce:
Annonce:

Mor kræver retfærdighed: 1-årige Jacob banket af babysitter

Nu håber moren, at hendes opråb på facebook kan hjælpe

Jacob var blå over hele kroppen, efter at have fået tæsk af babysitteren. (Foto: Joshua Marbury)
Jacob var blå over hele kroppen, efter at have fået tæsk af babysitteren. (Foto: Joshua Marbury)
Annonce:
Følg Krimi

Jacob fyldte ét år i marts, men tiden omkring hans fødselsdag, er ikke noget man ser tilbage på med glæde i den amerikanske familie, der bor i delstaten Oregon.

En aften, hvor Jacobs forældre Alicia Joshua var ude, blev han og hans storesøster passet af en ven af familien.

- Vi var bare ude et par timer, men vi blev bekymrede, fordi babysitteren ikke svarede, siger Alicia Quinney til Ekstra Bladet.

Parret valgte derfor at tage hjem, og der fandt de babysitteren sovende på sofaen, mens Jacob skreg og græd i sin seng.

Skaderne kom til syne
Parret fik vækket babysitteren og sendt ham hjem, men det var først dagen efter, at det gik op for Alicia og Jushua, er den var helt gal.

- Dagen efter var Jacob helt blå i ansigtet, på armen og helt ind i øret. Han havde et blå øje, og han havde blodsprængninger i øjet, siger Alicia Quinney til Ekstra Bladet.

Annonce:

Hun tog på hospitalet med Jacob, og her kunne lægerne konstatere, at han havde skader efter adskillige slag, og at slagene kunne have været dødelige for den lille dreng.

Afhørt
Da familien kom hjem, blev de mødt af politiet, som afhørte begge forældrene, og tog billeder af parrets hjem.

- De kontaktede os igen dagen efter, og bad mig om at tage Jacob med på et børnehospital, for at få ham undersøgt en gang til, så de havde bevismateriale til at rejse en sag mod babysitteren, siger Alica Quinney.

Hun tog Jacob med på hospitalet igen, men de hørte ikke fra politiet igen, før Alicia selv kontaktede dem flere uger senere for at høre, hvordan det gik med sagen.

Kan ikke rejse tiltale
Politiet kunne fortælle hende, at babysitteren var blevet frustreret og havde slpet Jacob, men på trods af tilståelsen, var det ikke muligt for dem, at rejse tiltale mod ham.

Ifølge loven i staten Oregon, skal anklageren kunne bevise, at ofret har lidt fysisk skade, og at vedkommende har oplevet væsentlig smerte.

Annonce:

Og det er stort set umuligt at konstatere, når ofret i Jacobs tilfælde ikke kan tale, fordi han er 1-år gammel.

Nyhedsmediet OregonLive har talt med den offentlige anklager, og han bekræfter, at der ikke er rejst tiltale i sagen, men han siger også, at han ikke har set billederne, som blev lagt på facebook af Jacobs far.

- Når jeg har set de billeder, får jeg lyst til at være gået i en anden retning, siger statsanklageren i Washington County, Dustin Staten.

Jacob er kommet sig over de fysiske skader, men hele familien er stadig mærket af den voldsomme episode. (Foto: Alicia Quinney)
Jacob er kommet sig over de fysiske skader, men hele familien er stadig mærket af den voldsomme episode. (Foto: Alicia Quinney)

Hele familien traumatiseret
Den lille familie på fire forsøger nu, at komme sig over den voldsomme oplevelse, som har efterladt dybe spor hos dem allesammen.

- Jacob har altid været en mors dreng, men efter episoden kan jeg ikke gå fra ham, uden han begynder at græde, siger Alicia Quinney til Ekstra Bladet.

- Og vores datter på tre et halvt går til psykolog, fordi hun så Jacob få tæsk den aften.

Annonce:

- Det er sindssygt, at han (babysitteren red.) bare kan gå frit rundt, mens vi forsøger at komme os over den voldsomme oplevelse. Men jeg priser mig lykkelig for, at vi valgte at tage hjem, da vi gjorde. Jeg tør slet ikke tænke på, hvad der ville være sket, hvis vi havde ventet.

Alicia og Joshua håber nu, at de ved at dele deres historie på facebook kan få ændret loven, så det bliver muligt at straffe babysitteren for overgrebene på Jacob.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: