Mor og datter forgiftede far med kølervæske i kirsebærvin

Uhyggeligt mordkomplot i London er afsløret. Mor og datter har tilstået

Jacqueline Patrick, 54, har tilstået to mordforsøg på sin 70-årige mand med kølervæske. (politifoto)
Jacqueline Patrick, 54, har tilstået to mordforsøg på sin 70-årige mand med kølervæske. (politifoto)

En 54-årig mor og hendes ene datter på 21 er kendt skyldige i et kynisk mord-komplot i London, der skulle dræbe deres mand og far med kølervæske blandet op i en flaske med kirsebærvin.

Mordforsøget var meget tæt på at lykkes, da den 70-årige pensionerede buschauffør Douglas Patrick drak vinen juledag og derefter gik i seng, fordi han følte sig fuld.

Næste morgen lå han bevidstløs i sengen, og hustruen Jacqueline Patrick ringede efter en ambulance. På vej til hospitalet viste Jacqueline Patrick ambulancefolkene en seddel, der angiveligt var skrevet af Douglas Patrick, hvor han inderligt bad om ikke at blive genoplivet, og at han ønskede at dø med værdighed.

Det viste sig senere, at sedlen var skrevet af Jacqueline Patrick.

Da manden blev indlagt på Kings College Hospital var han døende, og blodprøver viste, at han var forgiftet med kølervæske.

Hustruen fortalte lægerne, at han nok havde drukket kølervæske ved en fejl, men lægerne undrede sig over, at hun ikke straks havde givet den vigtige oplysning, og hospitalet alarmerede derfor politiet.

Offeret kom til bevidsthed
Kølervæske hedder kemisk etylenglykol. Det smager sødt, og derfor har Douglas Patrick næppe smagt kølervæsken i den søde kirsebærvin. Dødelig dosis for en voksen er 80-110 gram. Kølervæske virker berusende som alkohol, men giver akut nyresvigt, koma, kramper og åndedrætsstop.

Forgiftninger med kølervæske ses ofte ved selvmord eller hvor væsken bliver drukket ved en fejl, for eksempel af børn.

Efter en intens behandling kom Douglas Patrick til bevidsthed den 8. januar sidste år, og han fortalte politiet, at han ikke havde forsøgt selvmord og ikke havde købt eller drukket kølervæske.

Han huskede blot, at han juledag havde drukket to glas kirsebærvin. cherry Lambrini, og var gået i seng, fordi han følte sig mærkeligt fuld.

Han oplyste også, at han havde haft et lignende kollaps tre måneder tidligere, efter at han havde drukket hjemmebrygget øl.

Afslørende sms´er
Mistanken rettede sig mod Jacqueline Patrick, og efterforskningen viste, at hun havde søgt på kølervæske på internettet, og at hun havde købt to flasker med kølervæske.

Hun forklarede, at internet-søgningen skyldtes, at en vens hund ved en fejl havde drukket kølervæske. Men politiet fandt vennen, der afviste det: - Jeg har ikke engang en hund, forklarede han.

Politiet beslaglagde moderens og den 21-årige datter Katherines mobiler, og den tekniske undersøgelse viste, at de havde skrevet sammen om de to mordforsøg på faderen i oktober og december 2013.

Den 26. oktober kl. 11.37 skrev Jacqueline Patrick til Katherine: - Jeg har fået stoffet. Jeg giver ham noget senere. Delete txt. Sig ikke noget til nogen. Ok.

Kl. 12.41 skrev hun: - Jeg gav ham lidt først, og senere samme dag klokken 17.23: - Jeg gav ham noget mere til middagen.

Juledag den 25. december 2013 skrev datteren til sin mor: - Far har det ikke godt.

Den seddel, som hustruen viste ambulance-personalet, hvor Douglas Patrick bad om ikke at blive genoplivet, havde den stavefejl i ordet 'dignity', der var stavet 'dignerty'.

Da efterforskerne bad Jacqueline Patrick om at skrive ordet på en seddel, lavede hun præcis samme stavefejl.

Nu tilstår de
Nu har Jacqueline og Katherine Patrick erkendt sig skyldige ved Inner London Crown Court. Den 54-årige erkender to overlagte mordforsøg på manden, mens datteren erkender medvirken til forgiftningen.

Motivet til de to mordforsøg skal være familiære uenigheder mellem faderen, hans kone og de to døtre.

Kriminalinspektør Tracey Miller siger: - I juletiden, hvor en familie skulle fejre højtiden sammen, planlagde Jacqueline Patrik  at skaffe sig af med sin mand en gang for alle - støttet af sin datter.

- Douglas Patrick var meget tæt på at dø, og mens han kæmpede for sit liv, fortalte hans hustru løgn efter løgn for at dække sine spor. Det mest chokerende er måske, at den seddel, som hun gav ambulance-personalet og som angiveligt var fra hendes mand, der bad om ikke at blive genoplivet, siger Tracey Miller.

Efter mor og datters tilståelser falder dommen den 2. november.