Mor og lille dreng revet i havet af bølge

Bjærget i land under storstilet redningsaktion

Få historien kort her. Video/redigering: øxenholt-foto/Kristian Hansen

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

En mor og et syvårigt barn er søndag blev revet i havet .

Det skete, mens de opholdt sig på molen ved Nørre Vorupør ved Thisted. Her blev de pludselig ramt af en bølge.

Foto: Øxenholt Foto
Foto: Øxenholt Foto
 

Politiet oplyser, at begge personer er blevet reddet under en redningsaktion. Uheldet skete klokken 12.10.

Vagtchef Henrik Nielsen fra Midt og Vestjyllands Politi oplyser til Ekstra Bladet, at en større redningsaktion blev sat i værk, da meldingen kom.

- Der blev både sendt en redningshelikopter fra Aalborg, en redningsbåd blev sat i vandet, lige som fiskere hjalp til. Der blev endvidere sendt ambulancer og politi til stedet.

I livsfare
Henrik Nielsen oplyser, at den 41-årige mor og hendes søn har været i direkte livsfare.

- Det er man altid, når man falder i vandet under sådanne omstændigheder. De har det efter det oplyste nogenlunde godt.  De kan godt være blevet noget forslåede, fordi der er store klippeblokke omkring molen, siger Henrik Nielsen til Ekstra Bladet.

Vagtchefen har endnu ikke overblik over, hvor langt ude på molen mor og barn befandt sig, da de blev revet i havet. Han ved heller ikke, om der er tale om lokale, der kender området eller om det er turister, som har bragt sig i den faretruende situation.

Gør det ikke
- Der er al mulig grund til at advare mod at bevæge sig ud på moler og lignende i stormvejret. Det kan være forbundet med livsfare. Heldigvis gik det godt denne gang, fastslår vagtchefen overfor Ekstra Bladet.

Det er for øjeblikket uklart, hvor længe kvinden og den lille dreng måtte kæmpe i bølgerne, før de blev reddet op. Det var fire redningsfolk fra den lokale redningsstation, som resolut sprang i havet og reddede mor og barn op. Den ene af redningsfolkene er kommet til skade under redningsaktionen og kørt på hospitalet.

Foto: Øxenholt Foto
Foto: Øxenholt Foto
 

Opdateres