Mor og søn dømt i sag om pengekup med Gummiged

Tre fik fængsel i sag om groft tyveri af pengeautomat i Nykøbing Sjælland

Tre personer - to mænd og en kvinde - er i dag dømt i en sag om et voldsomt tyveri af en kontantautomat med 1,5 millioner kroner inden i.

Sagen inkluderer en familiær forbindelse, hvor den en af de dømte er søn af den dømte kvinde.

Dagens dom blev afsagt ved Retten i Holbæk. Her fik sønnen, der er i begyndelsen af 20'erne tre år og og ti måneders fængsel. Dommen inkluderede også besiddelse af en pistol.

Den anden mand fik halvandet år fængsel i sagen. Han er dømt for medvirken til selve tyveriet af pengeautomaten.

Den 46-årige kvinde fik seks måneders fængsel. Retten fandt hende skyldig i at have været med til bryde automaten op. Hun er ikke dømt for at have deltaget i selve kuppet.

Sidste efterår fik hun ligeledes tre måneders betinget fængsel og 80 timers samfundstjeneste i forbindelse med en bedragerisag.

To mænd er allerede dømt i sagen, hvor de i september tilstod deres andel i kuppet.

Skar pengeautomat med 1,5 millioner kroner op på autoværksted
Kuppet skete natten til 30. juni i år, hvor gerningsmændene med en stjålet frontlæsser flåede pengeautomaten ud af bankens væg. Derefter blev den fragtet til et autoværksted i Egå nord for Aarhus, hvor den blev brudt op.

Der var et udbytte på 1,5 millioner kroner i pengeboksen, men forsøget på at bryde den op blev forpurret af politiet, der blandt andre anholdt to mænd på 56 og 53 år på autoværkstedet.

En lille måned senere blev de to midaldrende mænd idømt to år og tre måneders fængsel og to år og ti måneders fængsel.

Den røde frontlæsser var stjålet i Holbæk kort før kuppet blev udført.
Den røde frontlæsser var stjålet i Holbæk kort før kuppet blev udført.

De to tilstod og blev dømt for groft hæleri af pengeautomaten med det kontante indhold og besiddelse af en skarpladt Zastava pistol på autoværkstedet.

Den 53-årige blev også dømt for at have stjålet frontlæsseren, en Kubota, fra EUC i Holbæk dagen før rambuk-kuppet.

Kontantautomaten blev flået ud af facaden, så der skete store skader på banken. Den blev læsset på en rød ladvogn med hvide bogstaver på siden. Beboere blev vækket af braget og fik et glimt af ladvognen. Frontlæsseren blev forsøgt brændt af. da rambuktyvene flygtede.

Politiets efterforskning viser, at kontantautomaten først blev kørt til et autoværksted i Vig, og herfra blev den transporteret til værkstedet i Egå, hvor opbrydningen skulle ske.

Frækt: Trak bankboks ud med gummiged
Da politiet slog til en uge efter tyveriet, var opbrydningen i fuld gang, og mændene var sorte af støv fra automaten, der indeholder et pulver. Tre blev anholdt på autoværkstedet, og de to andre blev anholdt senere efter at de i første omgang slap væk, vurderer politiet.