Mor og søn forsøgt dræbt: Kvinde i retten i kørestol

En 43-årig mand husker ikke, at hun skulle have stukket både sin tidligere kæreste og søn ned

Det var på Tornsagervej i Københavns Nordvestkvarter, at den dengang 33-årige kvinde og hendes barn blev overfaldet og knivstukket. (Foto: Jens Dresling)
Det var på Tornsagervej i Københavns Nordvestkvarter, at den dengang 33-årige kvinde og hendes barn blev overfaldet og knivstukket. (Foto: Jens Dresling)

RETTEN PÅ FREDERIKSBERG (Ekstra Bladet): Det var en voldsom affære, da en 43-årige somalier overfaldt sin tidligere kæreste og deres fælles barn på Tornsangervej i København.

Den 33-årige kvinde og hendes kun 16 måneder gamle søn blev overfaldet på åben gade i august sidste år. Den tiltalte er kvindens tidligere kæreste, som stak begge med en 8,5 centimeter lang urtekniv. Både kvinden og barnet var i livsfare efter overfaldet, som flere vidner overværede.

Af anklageskriftet fremgår det, at den tiltalte også har sparket og trampet på ofrene, og at kvinden fik 11 stiksår og at sønnen fik otte knivlæsioner. Kvæstelserne var så voldsomme, at de begge har varige mén - blandt andet i form af lammelser. Kvinden sidder i dag i kørestol.

Knivstikkeriet fandt sted på Tornsagervej i Københavns Nordvestkvarter. (Foto: Jens Dresling) Krimi Angrebet af knivgal far: Lille dreng har alvorlige mén

Med bøjet nakke forklarer den tiltalte med hjælp fra sin tolk, at han ikke huske noget omkring selve overfaldet.

Han havde mødt kvinden for seks-syv år siden og forklarer, at de var kærester i cirka fire år og efter hans opfattelse stadig var kærester på gerningstidspunktet. Dog havde de ikke haft kontakt et stykke tid, fordi de havde skændtes.

- En nat kom jeg hjem til hende, hvor jeg var en smule påvirket. Hun ville ikke have det, og hun ville have mig væk. Jeg gik væk. Dagen efter kontaktede vi hinanden på sms, hvor hun var hjemme hos sin mor.

Den tiltalte forklarer, at de havde et forhold uden problemer, og at de ikke skændtes ret ofte.

- Vi havde et godt forhold, og jeg besøgte dem (søn og kæreste, red.) næsten hver dag.

Den 33-årige kvinde, der, sammen med sin etårige søn,  blev stukket ned mandag, havde længe frygtet sit barns far. Han er nu anholdt og vil blive sigtet for dobbelt drabsforsøg. (Foto: Kenneth Meyer) Krimi Knivstukket kvinde frygtede sin mand 18-årige Jihad Talat vristede kniven fra manden, der angreb en kvinde og hendes etårige søn. (Foto: Klavs Bo Christensen) Krimi TV: Reddede mor og etårig fra gal knivmand: Nu er han indstillet til dusør

Den 43-årige somaliske mand forklarer, at han tog ud til gerningsstedet for at give kvinden en gave, fordi han savnede hende meget, men hun var ikke hjemme.

Han forklarer, at han var meget påvirket af både hash, kokain og tabletter og fortæller, at han havde en kniv med, som han skulle bruge til sine stoffer, og at han ikke medbragte den for at gøre skade på sig selv eller andre.

Han så kvinden nede i kælderen, hvor døren var åben. Han ville tale med hende, men hun gik videre, og derefter husker han ikke, hvad der skete. Det næste, han husker, er, at politiet kom for at hente ham.

I retten kom det frem, at den 43-årige har haft et længerevarende misbrug af hash og kokain.

Anklageren kræver forvaring, og at den 43-årige udvises af Danmark. Han er tidligere blevet straffet og udvist af Danmark, men lever i øjeblikket på tålt ophold. Det kvindelige offer skal senere mandag afgive forklaring.