Mor og stedfar tiltalt for sexmisbrug af datter: Hun kiggede aldrig mænd i øjnene

Naboer fortæller om en sky lille pige

(Modelfoto: Anders Brohus)
(Modelfoto: Anders Brohus)
Følg Krimi

Kender du familien og deres fortid, skriv til os på 1224@eb.dk/ sms på 1224.

- Hun er en mut og sky pige.

Sådan beskriver naboer den nu ti-årige pige som ifølge politiet er blevet sexmisbrugt af sin egen mor, stedfar og flere fremmede mænd i Nordjylland.

- Når hun var udenfor, kiggede hun mig aldrig i øjnene, når jeg sagde hej. I stedet slog hun blikket ned. Det tænkte jeg jo ikke over dengang, men nu kan jeg måske godt forstå det, fortæller en nabo.

Ingen af de naboer, som Ekstra Bladet i går talte med, kom sammen med det tiltalte par, men stierne og nabohaverne ligger tæt op af parrets lille hus, og her fra kunne de på afstand betragte, hvordan de tiltalte ofte holdt drukfester til langt ud på natten.

- Det kunne være til klokken 4-5 stykker om morgenen på hverdage. Vi kunne jo se, hvordan der sad gæster inde i køkkenet, og jeg tænkte da også, hvordan pigen kunne passe sin skole, siger en nabo.

Anklage: Mor arrangerede sex-misbrug af ni-årig datter

Sagen begynder i dag
Sagen mod den 53-årig kvinde og 52-årige mand begynder i dag i Retten i Hjørring. Her er de tiltalt for i flere tilfælde at have foranlediget, at andre mænd misbrugte den ni-årige pige seksuelt, mens mor og stedfar så på og sågar selv deltog i misbruget.

Ifølge det udvidede anklageskrift, som Ekstra Bladet er i besiddelse af en kopi af, blev pigen efterfølgende betalt med mindre beløb af den 53-årige kvinde og den 52-årige mand.

Det fremgår af anklageskriftet, at moren og stedfaren arrangerede møderne mellem mændene og den nu 10-årige pige.

Mændene er endnu ikke identificerede, men sagens karakter bringer uhyggelige tanker frem om den berygtede Tønder-sag fra midten af sidste årti, hvor et forældrepar på lignende måde både misbrugte og arrangerede misbrug af deres to små døtre.

Forældrene så på
Oprindeligt lød tiltalen på, at den 52-årige mand i mindst tre tilfælde havde haft samleje med sin steddatter med morens accept, og at parret sammen havde udsat pigen for flere tilfælde af grov sexkrænkelse.

Det grove misbrug skete ifølge anklageskriftet fra januar til oktober sidste år på parrets bopæl.

Adskillige gange tvang de endnu ukendte mænd den lille pige til samleje og oralsex, alt imens pigens forældre sad og så på.

Det fremgår også af den udvidede anklage, at mens én mand havde samleje med moren, så blev datteren voldtaget af en anden mand. Moren bad efterfølgende mændene om at bytte plads og fortsætte.

Ifølge anklageskriftet er det ikke første gang, at den 53-årige mor misbruger et barn. Hun er også tiltalt for i perioden mellem 2000 og 2002 at have medvirket til, at flere mænd misbrugte en dengang ni- til 11-årig pige på kvindens daværende bopæl på Ærø.

Både moren og stedfaren nægter sig skyldige.

Der afsat fire retsdage til sagen, som begynder i dag ved Retten i Hjørring. Dommen ventes afsagt 27. maj.

Ekstra Bladet følger sagen.

Kender du familien og deres fortid, skriv til os på 1224@eb.dk/ sms på 1224.

Mere fra Ekstra Bladet+

Qatar er et diktatur, styret af emiren og et præsteskab med rod i shariaen

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind