Mor om mulige overgreb mod datter: Jeg havde en mistanke

Jeanets mor var sikker på, at hendes datter var udsat for 'noget' - men hvordan opdager man sådan 'noget' som seksuelt misbrug, spørger hun i dag retorisk

Ved du noget? Tip os på mail :1224@eb.dk eller send en sms til 1224 (alm. sms-takst)

Jeanets mor beskriver sin datter som et glad og smilende barn med normale, sunde interesser.

Hun går til gymnastik, er en god storesøster over for sine halvbrødre, og hun har ofte legekammerater med hjemme efter skole. Indtil Jeanet er otte-ni år gammel. Da ændrer alt sig.

– Det skete nærmest fra den ene dag til den anden. Hun begyndte at blive trist, mut og indelukket. Hun var slet ikke glad for de samme ting mere. Og hendes lyse sind og gode humør kom aldrig tilbage igen, skriver Jeanets mor i en mail til Ekstra Bladet, da hun ikke vil stille op til et egentligt interview.

Hun skriver, at hun har meget svært ved at huske detaljerne omkring Jeanets barndom – at hun ’ikke kan få dem frem i hukommelsen’ og at ’fortiden er – måske som en overlevelses-ting – blevet delvis slettet fra hukommelsen’.

Her forsøger Ekstra Bladet og TV3 at få en kommentar fra Jeanets læge Sonja Henriksen (foto EB Dokumentar) Krimi Jeanet fortalte om seksuelt misbrug: Ingen greb ind

– Det lyder måske underligt, men jeg ved at hun har sagt flere ting – måske ikke noget, som har haft direkte betydning, men som alligevel har fået os til at undre os.

– For eksempel en dag, da hun lige havde været i bad, tog hun sig til skridtet og sagde, at det tit føltes, som om der var en kold jernklump oppe i numsen. Hun var meget bekymret og nævnte det flere gange. Vi var ved lægen, men fik ikke rigtig noget ud af det, da hun var bange for at blive undersøgt i numsen. 

– Hun begyndte på et tidspunkt også at klage over mavesmerter. Hun havde problemer med at holde maden i sig. Kastede det simpelthen op. Det var startskuddet til en årrække med spiseforstyrrelser og psykiske problemer. Det var jo affødt af alt det, hun havde været igennem af frygtelige ting igennem hele hendes barndom.

Jeanet Pedersen, 27 år, fortæller om en grufuld barndom med sexmisbrug, vold og tortur. (Foto: Linda Johansen) Krimi Jeanets mareridt: Jeg blev lejet ud som sexslave

Forsøgte at sige det
Jeanet forklarer Ekstra Bladet, at hun i hvert fald indirekte har forsøgt at fortælle sin mor om de overgreb, hun siger, hun har været udsat for igennem mere end femten år.

Det får vi dog aldrig Jeanets mor til at forklare, hvorfor hun ikke reagerer på.

– Er der noget, du fortryder i dag?, er et af de spørgsmål vi stiller Jeanets mor per email.

– Ja, det er der helt klart. Jeg kunne godt have gjort mere.

– Jeg kan ikke konkret sige, hvad jeg har haft mistanke om. Men noget var jo ikke, som det skulle være. Jeg ved bare, at der foregik noget, der i hvert fald ikke var godt for min datter. 

– Jeg spurgte tit, hvad der foregik i hendes liv, da hun holdt mig uden for. Da jeg prøvede at nærme mig med mere direkte spørgsmål, gik hun fuldstændig i baglås.

Ved du noget? Tip os på mail :1224@eb.dk eller send en sms til 1224 (alm. sms-takst)

Jeanets historie

Over to udsendelser fortæller Ekstra Bladet og TV3 historien om Jeanet Pedersen.

Hele første del af Jeanets historie blev sendt onsdag 25. maj på TV3 under titlen ’Jagten – Mit liv som sexslave’. Her afslørede vi, hvordan Jeanet gang på gang er blevet svigtet af myndighederne, når hun har forsøgt at råbe om hjælp til at komme væk fra det angivelige sexmisbrug.

Andet afsnit ’Jagten – Det forsvundne spædbarn’ sendes 1. juni klokken 21.00 på TV3. Det handler om, at Jeanet Pedersen i sine teenageår føder et barn – men det barn er væk, muligvis dræbt. Vi afdækker vi, hvordan politiet henlægger sagen om drabet på et spædbarn – og stiller spørgsmålstegn ved, om vi som samfund kan acceptere, at en forsvunden baby bare kan få lov at forsvinde uden at nogen stilles til ansvar.

Flere mænd har været sigtet i sagerne om seksuelle overgreb mod Jeanet Pedersen og drabet på hendes spædbarn. To mænd sad varetægtsfængslet, men ingen blev nogensinde tiltalt eller dømt i sagerne.