Annonce:
Annonce:

Mor rystet over sexsag: - Klagede for to år siden

Handicap-chauffør blev dømt for at udnytte en mentalt handicappet pige, som han kørte med. Alligevel kørte han videre med børn og handicappede, uden at kommunen skred ind

Mor til handicappet søn er stiktosset over, at sexdømt taxachauffør kunne fortsætte med at køre med børn og handicappede i månedsvis, efter at han i maj i år blev sigtet for flere overgreb mod 17-årig, retarderet kvinde

Annonce:
Følg Krimi

57-årige Henrik Madsen blev 29. september i år idømt et års ubetinget fængsel for at have udnyttet en mentalt handicappet 17-årig pige seksuelt i sin bus flere gange i perioden fra december 2021 til marts i år.

Han blev allerede sigtet i i maj i år, men trods sagens alvorlige karakter lod Ikast-Brande Kommune handicap-chaufføren køre videre med børn og psykisk og fysisk handicappede i månedsvis.

Men allerede for knap to år siden - 9. december 2020 - havde Ida Pedersen hørt mere end rigeligt til, at hun fandt det nødvendigt at gøre både Ejstrupholm Taxi, hvor chaufføren var ansat, og Ikast-Brande Kommune opmærksomme på, at den nu dømte buschauffør opførte sig både upassende og grænseoverskridende over for de børn og handicappede, han kørte med.

Annonce:

Det skete, da chaufføren i flere børn og handicappedes påhør pralede højlydt med sine seksuelle erobringer over for Ida Pedersen, hvis mentalt retarderede søn på 11 år har kørt med den dømte Henrik Madsen i flere år fra familiens hjem i Isenvad syd for Ikast og til sit specialskoletilbud i Bording.

- Han havde lige sat min søn af, da jeg - og flere tilbageværende børn i bussen - helt paf blev indviet detaljeret i, hvem han havde haft sex med af forskellige navngivne kvinder ude i byen. Jeg var både chokeret og vred og sendte derfor en klage over hans opførsel til både kommunen og taxaselskabet, fortæller Ida Pedersen.

Ida Pedersen forstår ikke, hvordan Ikast-Brande Kommune kunne komme frem til en vurdering, der konkluderede, at den dømte taxachauffør ikke var til fare for andre børn og handicappede. Foto: Anders Brohus
Ida Pedersen forstår ikke, hvordan Ikast-Brande Kommune kunne komme frem til en vurdering, der konkluderede, at den dømte taxachauffør ikke var til fare for andre børn og handicappede. Foto: Anders Brohus
 

Ekstra Bladet har en kopi af den skriftlige klage og Ikast-Brande Kommunes kvittering for modtagelsen, hvori de lover at vende tilbage, men det skete aldrig.

Kæmpe, kommunalt omsorgssvigt
Nu knap to år senere er Ida Pedersens frustrationer og forargelse kun blevet det desto større, efter at sagen om de gentagne seksuelle overgreb mod den 17-årige mentalt handikappede pige er kommet frem.

Annonce:

- Jeg er som alle andre forældre med børn og handicappede, der har kørt med ham (den dømte chauffør, red.) selvfølgelig vred på både Ikast-Brande Kommune og Ejstrupholm Taxi, hvor der blev råbt ad mig, da jeg efter min skriftlige klage til kommunen ringede og beklagede mig til taxaselskabet over chaufførens opførsel.

- Det er ham, der er chauffør på den rute, basta! råbte de bare i telefonen.

De gentagne seksuelle overgreb i form af samleje i chaufførens taxa skete, mens den dømte Henrik Madsen var ansat hos Ejstrupholm Taxi, der har en aftale om at stå for al specialkørsel for Ikast-Brande Kommune. Foto: Anders Brohus
De gentagne seksuelle overgreb i form af samleje i chaufførens taxa skete, mens den dømte Henrik Madsen var ansat hos Ejstrupholm Taxi, der har en aftale om at stå for al specialkørsel for Ikast-Brande Kommune. Foto: Anders Brohus

Ida Pedersen er i sagens natur bekymret over, hvad hendes 11-årige søn kan have set, hørt og oplevet på sine daglige ture med Henrik Madsen.

- Vi har heldigvis ikke set nogen faresignaler, så vi tror og håber, at alt har været o.k., siger den 31-årige mor, som siden hun blev oplyst om dommen mod Henrik Madsen har mistet så meget tillid til Ikast-Brande Kommune, at hun nu selv står for sin søns transport.

- Vi kan ikke få os selv til at benytte os af kommunens tilbud om transport, når vi ikke ved, om sagen får konsekvenser for nogen i kommunen. De er jo skyld i et kæmpe, kommunalt omsorgssvigt, siger Ida Pedersen.

Kommunen: Vi strammer op

Sagen med den dømte handikap-chauffør får nu Ikast-Brande Kommune til at stramme op på proceduren for, hvordan man håndterer klager - i dette tilfælde var der flere af slagsen mod chaufføren - i fremtiden.

- Jeg kan sagtens forstå, hvis forældre til andre børn og handikappede har følt sig utrygge, og hvis nogen har svært ved at forstå, at chaufføren ikke blev suspenderet med det samme, siger Rasmus Byskov-Nielsen, der er vicekommunaldirektør i Ikast-Brande Kommune.

Kommunen har tidligere forklaret, at når der er tale om en personsag, så er man bundet op på tavshedspligt, og derfor har man ikke kunnet oplyse forældre til andre børn og handikappede om sagen. Ikast-Brande Kommune har således nøjedes med at bede Ejstrupholm Taxi om, at den dømte chauffør ikke længere kørte med den 17-årige retarderede kvinde, som han er dømt for at have udnyttet seksuelt.

- Vi er siden blevet opmærksomme på, at vi over for Ejstrupholm Taxi godt kunne have forlangt, at chaufføren heller ikke skulle køre med andre børn og handikappede i perioden (på fire måneder) frem mod domsafsigelsen, siger Rasmus Byskov-Nielsen.

Han tilføjer, at både politiet og kommunen i forbindelse med sigtelsen mod chaufføren i maj i år vurderede, at der ikke var nogen risiko forbundet med at lade ham fortsætte med at køre med børn og handikappede.

Det har ikke været muligt at få uddybet, hvad den vurdering byggede på.

Den dømte chauffør: Jeg har nok at lave

Indehaveren af Ejstrupholm Taxi, Hanne Pedersen, ønsker ikke at kommentere sagen om sin nu tidligere ansatte på halv tid igennem tre år.

- Han blev fritstillet i det øjeblik, vi fik kendskab til dommen (fra byretten). Mere ønsker jeg ikke at sige, lyder det kortfattet fra Hanne Pedersen, der således heller ikke forholder sig til, at Henrik Madsen kørte videre i fire måneder, fra han blev sigtet i maj i år og indtil dommen i slutningen af september.

Henrik Madsen har ifølge eget udsagn 'nok at lave' som freelancechauffør.

- Men jeg siger ikke for hvem. De (hans nuværende arbejdsgivere, red.) skal ikke udsættes for samme shitstorm, som jeg selv og Ejstrupholm Taxi måtte lægge navn til i dagene efter byretsdommen.

Den 57-årige midtjyde, der er far til tre voksne børn og bedstefar til seks børnebørn, håber og tror på, at han frifindes, når ankesagen kommer for landsretten. Der er endnu ikke sat dato på, hvornår ankesagen behandles ved Vestre Landsret.

Jeg har muligheden og retten
Henrik Madsen anerkender, at sagen udadtil har en grov karakter, og han forstår godt, hvis nogen forarges over, at han i princippet kan fortsætte med at køre, som om intet var hændt.

- Selvfølgelig kan jeg forstå det, men jeg er uskyldigt dømt, siger bus- og taxachaufføren, der haft stort kørekort siden 1988 og har kørt bus og taxa de seneste knap 25 år.

- Hvordan har du det med at fortsætte med at køre med børn og handikappede?

- Det får du mig ikke til at svare på. Men jeg har muligheden for det og retten til at gøre det.

- Jeg kan i princippet køre, for hvem det skal være, og med hvem det skal være, siger Henrik Madsen.

Skriv til trl@eb.dk, hvis du ved noget om sagen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er reelt straffrit at sjofle almindelige menneskers hårdt tjente penge bort
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: