Mor sigtet for at tappe søns blod: Sådan kom politiet på sagen

Det var sundhedsmyndigheder, der lavede den underretning, som førte til en mors anholdelse for at have åreladet sin søn gennem en årrække

Kvinden blev fremstillet her i Retten i Herning. Foto: Ernst van Norde
Kvinden blev fremstillet her i Retten i Herning. Foto: Ernst van Norde

En seks-årig dreng har været syg hele sit korte liv, og det kom i dag frem, at politiet mener, at hans mor har tappet blod fra hans årer fra august 2011, hvilket er umiddelbart efter, han blev født, til 25. september i år, hvor hun blev anholdt.   

Det skete efter en anmeldelse fra Ringkøbing-Skjern Kommune.

I kommunen kan de kun afsløre få detaljer om, hvordan mistanken blev vakt mod den 35-årige kvinde med bopæl i Skjern.

- Det er korrekt, at Ringkøbing-Skjern Kommune har indgivet en anmeldelse til Midt- og Vestjyllands Politi baseret på en underretning, vi modtog fra sundhedsmyndighederne, bekræfter borgmester Iver Enevoldsen i en pressemeddelelse.

Sigtelse mod 35-årig mor: Tappede søns blod gennem længere periode

Det har ikke været muligt at få et mundtligt interview med henvisning til, at der er tale om en politisag.

Borgmesteren tilføjer, at Ringkøbing-Skjern Kommunes henvendelse til politiet skete samme dag, som kommunen havde modtaget underretningen fra hospitalet.

- Vi har indgivet en anmeldelse til politiet, fordi vi anser sagen for alvorlig. Ringkøbing-Skjern Kommune har i dag været i kontakt med Midt- og Vestjyllands Politi for at sikre os, at vi behandler sagen på den rigtige måde. Blandt andet på den baggrund har kommunen ikke yderligere kommentarer, da sagen er overgået til politiet, siger Iver Enevoldsen.

Kviinden er sigtet for på sin bopæl og frem til anholdelsen utallige gange at have foretaget åreladning af sin søn, hvor hun fjernede en større mængde blod.

Det fremkaldte, ifølge sigtelsen, en åbenlys risiko for, at barnets sundhed og udvikling led skade, ligesom handlingen kunne være direkte livstruende.

Mishandlingen har blandt andet medført, at barnet i perioden modtog i alt cirka 110 portioner blod og undergik adskillige undersøgelser for at udrede årsagen til hans massive blodmangel, ifølge sigtelsen.

Kvinden erkendte i grundlovsforhøret, der foregik bag lukkede døre, at hun har tappet blod gennem længere tid, men hun kunne ikke forholde sig til sigtelsen. Hun blev varetægtsfængslet i 4 uger, og hun er efterfølgende fristforlænget til den 15. december 2017.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.