Mor slipper for tiltale selv om dreng slap ind til gorilla

Anklager i Ohio siger, at mor ikke handlede uforsvarligt i zoo, som måtte skyde gorilla for at redde dreng

Videoen her viser den lille dreng nede hos gorillaen (Voldsomme billeder)

Moren til en treårig dreng, der for lidt over en uge siden havnede i gorilla-indhegningen i zoologisk have i Cincinnati i den amerikanske stat Ohio, vil ikke blive tiltalt for at have svigtet sit barn, oplyser en lokal anklager.

Harambe, den 17-årige gorilla, som greb fat i drengen og slæbte ham gennem en vandfyldt grav, blev skudt, cirka ti minutter efter at barnet var faldet ind gennem indhegningen.

Lederen for den zoologiske have har forklaret, at han ikke havde noget andet valg end at lade gorillaen blive skudt. Gorillaen ville hvert øjeblik kunne slå den treårige ihjel.

Episoden 28. maj, der blev filmet, har været en sensation på internettet. I de første timer efter optrinet i den zoologiske have, var der en del, som på de sociale medier fordømte beslutningen om at skyde hangorillaen.

I dagene, der fulgte, vendte raseriet sig mod drengens mor, der ikke så, da den treårige kravlede over et 90 centimeter højt hegn og gennem nogle buske og faldt ind i gorillaindhegningen.

Der var en del indlæg på de sociale medier med krav om, at familien skulle retsforfølges for at være skødesløs.

Joe Deters, der er den offentlige anklager i området, fortæller, at moren var i zoologisk have med fire børn, heriblandt den treårige. Den lille smuttede fra hende, da "hun vendte ryggen til", forklarer han.

- Hun havde sin opmærksomhed rettet mod sine børn, fremgår det af alle vidneudsagn, og han stak simpelthen bare af. Ud fra det, vi har hørt, så handlede denne mor på ingen måde, så hun kunne bringe dette barn i fare, siger han.

- Hvis nogen ikke tror, at en treårig kan pile afsted så hurtigt, så har de aldrig haft børn, påpeger Joe Deters.

Chefen for Cincinnati Zoo fortæller om hændelsen, som endte med, at gorillaen blev skudt.