Mor stormede afsted på arbejde ved skoleskyderi: Da hun så gerningsmanden blev hun knust

Redaktøren på et lokalt medie i Kentucky gennemlevede tirsdag enhver journalists største mareridt, da hun tog ud for at dække et skoleskyderi orkestreret af hendes egen søn

Øjenvidne fortæller om det uhyggelige skoleskyderi. Video: AP

Da der tirsdag morgen kom meldinger om skyderi på gymnasiet i byen Benton, Kentucky, skyndte en af journalisterne fra den lokale avis sig afsted - blot for at finde ud af, at hendes egen søn stod bag det dødelige skyderi.

Sådan skriver det lokale medie Courier Journal, der har fået forløbet bekræftet af kollegaer til journalisten. Journalisten, Mary Garrison Minyard, har ikke selv ønsket at udtale sig.

Skoleelev amok i USA: To dræbt og 17 såret

Gabe Parker føres væk efter skyderiet. Foto: AP
Gabe Parker føres væk efter skyderiet. Foto: AP
 

Sønnen, den 15-årige Gabe Parker, dræbte to og sårede adskillige andre, da han tirsdag morgen, før timerne skulle til at starte, åbnede ild med et håndvåben i et auditorium. Han fortsatte med at skyde, til han ikke længere havde mere ammunition. Herefter stak han af til fods, men der gik ikke længe, før politiet havde anholdt ham.

Han er nu sigtet for to drab og 12 drabsforsøg, og anklagemyndigheden vil på trods af gerningsmandens unge alder forsøge at få ham dømt som en voksen, lyder det fra CNN.

Politiet ankom til Marshall County High School få minutter, efter at der var åbnet ild. Foto: AP
Politiet ankom til Marshall County High School få minutter, efter at der var åbnet ild. Foto: AP
 

Nåede at sige farvel
Den unge skoleskyder selv bliver af venner og bekendte beskrevet som en sky rødhåret dreng, der gik på første år på gymnasiet og i øvrigt var en ferm basunist.

De to skolekammerater, som mistede deres liv i skoleskyderiet, var begge 15 år. Den ene, Bailey Holt, ringede i følge CNN til sin mor kort før tragedien indtraf, mens det andet offer, nåede at tage afsked med sine forældre, inden han døde af sine kvæstelser.

Begge vil de blive mindet søndag, hvor der vil blive holdt en sammenkomst i Benton for at ære deres minde.