Mor til drabssigtet psykisk syg: - Jeg vidste, der ville ske noget

En 53-årig mand er sigtet for drab og drabsforsøg efter en er fundet død og en anden i livsfare på en campingplads. Nu står hans forældre frem og fortæller, at han har været syg i mange år og de vidste, at sådan noget kunne ske

Den sigtedes mor Tove Mogensen fortæller, at han før har været voldelig og at hun havde på fornemmelsen, at der ville ske noget på campingpladsen, da hun fik et opkald fra ejeren af Stjerne Camping. Foto: Mads Hansen/Scanpix
Den sigtedes mor Tove Mogensen fortæller, at han før har været voldelig og at hun havde på fornemmelsen, at der ville ske noget på campingpladsen, da hun fik et opkald fra ejeren af Stjerne Camping. Foto: Mads Hansen/Scanpix
Følg Krimi

En 53-årig mand er sigtet for drab og drabsforsøg efter politiet onsdag morgen fandt to personer stukket ned på campingpladsen Stjerne Camping i Vejers ved Varde. Den ene blev fundet død, da politiet kom frem, mens den anden stadig kæmper for sit liv.

Nu står den drabssigtedes forældre frem og fortæller, at sønnen er psykisk syg og har været det i 29 år. Desuden har han været dømt for vold tidligere og fået behandlingsdom efterfølgende.

- Han kunne jo blive voldelig. Han har haft flere voldsdomme de sidste 30 år. Det er ikke noget nyt, fortæller sigtedes far Ivan Ladegaard Mogensen.

Ifølge faren har sønnen også været indlagt på psykiatrisk afdeling flere gange.

- Det er ellers gået rigtig godt, hvis bare han får sin medicin. Men det har han så ikke fået de sidste par dage, kan vi regne ud, fortæller Ivan Ladegaard Mogensen til Ekstra Bladet.

Faren fortæller blandt andet om en episode, hvor den 53-årige slog en ung mand ned med en lysestage og selv fik et knivstik i brystet.

Foto: Christer Holte
Foto: Christer Holte
 

Sigtedes mor: - Jeg havde ret
Den sigtedes mor fortæller, at hun tirsdag aften fik et opkald fra sit barnebarn.

Campingpladsen havde kontaktet den nu sigtedes datter, fordi han var begyndt at opføre sig mærkeligt. Ejeren af campingpladsen havde først kontaktet politiet, hvorefter hun fik datterens telefonnummer.

- Jeg vidste, der ville ske noget der nede. Det vidste jeg. Det var derfor, vi ville have fat i politiet, inden der skete noget. Og jeg havde ret, fortæller Tove Mogensen.

Tove Mogensen fortæller, at hun bad ejeren af campingpladsen om at kontakte politiet igen, fordi sønnen var psykisk syg.

- Vidste I godt, at han kunne finde på at gøre noget så alvorligt, som det her?

- Når han kan finde på at slå en ung mand ned med en lysestage, så kan han lige så godt gøre det andet også.

- Jeg vidste det. Derfor sagde jeg også til hende (ejeren af campingpladsen, red.), at de ikke måtte gå til ham. For så kunne det være, det var hende, der var røget, fortæller moren til Ekstra Bladet.

Aftenen før drab: Camping-gæster var bekymrede for mand

Virkede ikke farlig
Ifølge ejeren af Stjerne Camping Åse Christiansen havde hun kontakt med politiet to gange. Første gang for at få nogle oplysninger på manden, fordi hun havde lagt mærke til, at han havde det dårligt.

Anden gang hun ringede til politiet var efter hun havde talt med Tove Mogensen. Hun fortalte, at han var meget syg.

Da Åse Christiansen havde kontakt med politiet anden gang, kom de dog frem til, at de ikke ville gøre mere den aften. Hun havde heller ikke opfattet ham som farlig på noget tidspunkt.

- Jeg var rundt om hans campingvogn omkring klokken 23.30, hvor der var stille og roligt, fortæller hun til Ekstra Bladet.

Politiet var massivt til stede ved campingpladsen. Foto: Christer Holte
Politiet var massivt til stede ved campingpladsen. Foto: Christer Holte
 

Meget tyder dog på, at der alligevel var gået noget galt. Onsdag morgen lå en person død stukket ned med kniv i campingpladsens baderum, mens en anden lå ude på campingpladsen såret af flere stik. Politiet fik alarmopkaldet klokken 8.30 onsdag morgen.

- Vi har det sgu da rigtig skidt. Men vi har faktisk gjort alt, hvad vi kunne. Det havde heller ikke hjulpet, hvis vi var kommet, fortæller den sigtedes far til Ekstra Bladet.

Mor til sigtede, Tove Mogensen stemmer i og tilføjer:

- Der er ingen, der kan forstå, hvordan det er at have en psykisk syg søn. Det er da forfærdeligt, men man holder jo af ham, fordi det er ens søn.

Kørt på den lukkede
Uden selv at være til stede i retslokalet blev den 53-årige psykisk syge mand fra Vejle torsdag morgen varetægtsfængslet i surrogat på en lukket psykiatrisk afdeling for onsdagens blodige knivdrab og drabsforsøg på Stjerne Camping i Vejers ved Varde.

Det skete i et lukket retsmøde i Esbjerg.

Intet tyder på, at gerningsmand og ofrene kendte hinanden i forvejen.

- Vore teknikere har sikret masser af tekniske spor på gerningsstedet, men vi er på bar bund, hvad motivet angår, sagde politiinspektør Claus Nørgaard onsdag aften til Ekstra Bladet.

Drabet fandt sted i et baderum. Foto: Christer Holte
Drabet fandt sted i et baderum. Foto: Christer Holte
 

Den sigtede har på grund af sin psykiske tilstand endnu ikke kunnet afhøres. Han var derfor repræsenteret af en forsvarsadvokat ved grundlovsforhøret i retten i Esbjerg.

Når han får det bedre psykisk, skal den 53-årige fysisk stilles for en dommer påny.

Aftenen før drab: Camping-gæster var bekymrede for mand Nyt om drab på campingplads: Ofre blev overfaldet i baderum

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter