Mor til to fundet død: Derfor brugte politiet 9 timer på liget

Den 32-årige kvinde, der lørdag morgen blev fundet død i sit hjem i Greve, blev undersøgt i ni timer, før liget blev kørt væk

Først ni timer efter, at politiet ankom til den afdøde kvindes hjem, blev liget kørt væk. Foto: Henning Hjorth.
Først ni timer efter, at politiet ankom til den afdøde kvindes hjem, blev liget kørt væk. Foto: Henning Hjorth.

Klokken 9.50 lørdag morgen fik Midt- og Vestsjælland en anmeldelse om, at en 32-årig kvinde var fundet død, men først lørdag aften klokken 19, blev liget kørt væk.

Det bekræfter Midt- og Vestsjællands Politi.

- Det, der er sket, er, at vi har foretaget et ligsyn, hvor retsmedicinerne undersøger liget i de omstændigheder, dødsfaldet er sket, siger vagt ved Midt- og Vestsjællands Politi Martin Bjerregaard til Ekstra Bladet.

Retsmedicinerne har undersøgt, om der umiddelbart er noget ved liget, der gør, at politiet kan blive klogere på, hvad der er sket, forud for kvindens død.

Kvindens samlever, en 35-årig mand, anmeldte dødsfaldet, men klokken 10.14 besluttede politiet sig for at anholde manden.

- Det er specielt på grund af hendes alder, at vi anser dødsfaldet som mistænkeligt, men der er også nogle andre ting, som jeg ikke kan udtale mig om, siger Rene Søe Pedersen.

Yderligere undersøgelser
Politiet vil endnu ikke fortælle Ekstra Bladet, om der er fundet spor, som kan gøre os klogere på, hvad årsagen til kvindens død er.

- Nu skal retsmedicinerne og kriminalteknikerne stikke hovederne sammen for at se, om de har nok spor til at kunne sige noget om, hvad der er sket, siger Martin Bjerregaard.

Når en person er blevet anholdt, skal den anholdte stilles for en dommer senest 24 timer efter, at anholdelsen fandt sted. Er dette ikke sket, bliver personen løsladt.

- Når de (retsmedicinerne og kriminalteknikerne, red.) har talt sammen, så finder vi ud, om manden skal sigtes, og hvad han eventuelt vil blive sigtet for, siger Martin Bjerregaard, som håber på, at Midt- og Vestsjællands Politi vil have truffet den afgørelse senere i aften.

Senere skal kvindens lig obduceres, men det sker formentlig først mandag, oplyser politiet.

To børn efterladt
Den afdøde kvinde var mor til to børn, som hun havde sammen med den anholdte samlever.

- Børnene bliver passet af et andet familiemedlem, og familien havde også en hund, som bliver passet af en person tæt på familien, så der er styr på de løse ender, siger vagtchef Martin Bjerregaard.

Kvindens samlever blev anholdt klokken lørdag klokken 10.14, men politiet kan altså endnu ikke hverken be- eller afkræfte, om den anholdte har været impliceret i den 32-årige kvindes død.