Mor til tre sporløst forsvundet: Politiet i gang med omfattende eftersøgning

Dorte Schjølin Larsen er væk på niende døgn. Politiet arbejder på højtryk på en opklaring af sagen

45-årige Dorte Schjølin Larsen har været forsvundet siden 29. december. Hun er hustru og mor til tre. Politiet leder fortsat efter hende. Foto: Privat
45-årige Dorte Schjølin Larsen har været forsvundet siden 29. december. Hun er hustru og mor til tre. Politiet leder fortsat efter hende. Foto: Privat

Ved du noget? Kontakt os på 1224@eb.dk eller SMS/MMS på 1224 (koster alm. takst)

Dorte Schjølin Larsen er sporløst forsvundet. Det er nu ni døgn siden, hun forlod sit hjem på Gemmas Alle i Kastrup 29. december omkring klokken 10:30.

Politiet efterforsker fortsat sagen på højtryk, men de er stadigvæk ikke kommet nærmere livstegn fra den 45-årige hustru og mor til tre.

Det oplyser vagtchef ved Københavns Politi Thomas Tarpegaard lørdag eftermiddag til Ekstra Bladet.

- Vi har ikke fundet hende. Og vi er heller ikke kommet nærmere nogen spor fra hende, siger Thomas Tarpegaard og fortsætter:

- Vi er i gang med et klassisk efterforskningsarbejde, men jeg tør ikke sige, hvor langt vi er i den proces.

Vagtchefen forklarer, at det klassiske efterforskningsarbejde pt. består i at tale med venner, bekendte og kolleger til Dorte Schjølin Larsen. Politiet taler også med professionelle, og samtalerne skal gerne hjælpe med at tegne et billede af, hvorfor hun forsvandt, og hvor hun kan være nu. 

- Vi ved endnu ikke, hvad der er sket. Om hun er rejst herfra eller et eller andet, siger Thomas Tarpegaard.

Helikoptere og hunde leder
Fredag morgen lagde Københavns Politi an til en større eftersøgning i området omkring Amager Fælled. Politiet havde både en helikopter i luften og hunde på jorden til at lede efter Dorte Schjølin Larsen.

Men det har altså indtil videre ikke givet noget resultat.  

Dorte Schjølin Larsen blev fanget af naboens videoovervågning den formiddag, hun forsvandt. Til højre ses et foto af hende.
Dorte Schjølin Larsen blev fanget af naboens videoovervågning den formiddag, hun forsvandt. Til højre ses et foto af hende.

Hundene og helikopteren var placeret ved Amager Fælled af den årsag, at det ligger i Dorte Schjølin Larsen nærområde.

- Der er ikke nogen konkret, der fører os derhen, sige vicepolitiinspektøren og understreger, at politiet stadig er interesseret i at få henvendelser, som er relevante for sagen, sagde vicepolitiinspektør Riad Tolba fra kommunikationsafdelingen i Københavns Politi fredag til Ekstra Bladet.

LIGE NU: Hunde og helikopter søger efter forsvundet mor til tre

Efterlod seddel til datteren
Claus Larsen, Dorte Schjølin Larsens mand, forklarer, at hans hustru, der arbejder som dagplejemor, aldrig nogensinde har været forsvundet før.

Han har tidligere fortalt til Ekstra Bladet, at hans hustru 29. december forlod parrets fælles hjem i en nedtrykt tilstand. Han understreger dog, at hun ikke lider af depression eller lignende.

Dorte Schjølin Larsen efterlod tilmed en seddel på køkkenbordet til sin datter, inden hun gik ud ad døren den formiddag. Hun skrev, at datteren skulle huske at lægge en nøgle ud. Ægtemanden Claus Larsen tolker det som en positiv besked.

- Hun har skrevet en seddel uden at ryste på hånden. En positiv besked. Datteren lå og sov og skulle ud og køre. Og så skrev hun bare 'husk lige at lægge nøglen ud', ensbetydende med, at så er nøglen der, til mor kommer hjem igen, hvis du er kørt, har Claus Larsen tidligere sagt.

Sporløst forsvundet: Her er det sidste billede af Dorte

Dorte Larsen er 45 år gammel, har mørkt hår og er 164 centimeter høj. Hun var iført en sort jakke af mærket Tommy Hilfiger med pelskant på hætten, da hun forsvandt. Hun havde ingen hue på. Af familien beskrives hun som en 'vellidt og ekstremt udadvendt person'.

Hvis man har oplysninger i sagen, kan politiet kontaktes på 114.