Mor tiltalt for at tappe blod fra søn

Blodtapningen skete, ifølge tiltalen, fra drengen var knap et år gammel. Kvinden nægter sig skyldig i tiltalen

Den tiltalte kvinde boede i Skjern, hvor åreladningen, ifølge tiltalen, skal være sket. Foto: Ernst van Norde
Den tiltalte kvinde boede i Skjern, hvor åreladningen, ifølge tiltalen, skal være sket. Foto: Ernst van Norde
Følg Krimi

En 36-årig kvinde er blevet tiltalt efter straffelovens særligt grove voldsparagraf for at have tappet blod fra sin søn gennem knap fem år. 

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Ifølge anklageskriftet tappede kvinden i perioden juli 2012 til september 2017 500 ml blod fra sin søn hver anden uge gennem et indopereret venekateter. Drengen var knap et år gammel, da blodtapningen, ifølge tiltalen, startede. Kvinden nægter sig skyldig.

Motivet til blodtapningen er uvist. Moren er blevet mentalundersøgt, men anklagemyndigheden går efter en fængselsstraf til kvinden og ikke en behandlingsdom.

Münchausen by proxy: Rystende sager

Det fremgår af tiltalen, at blodtapningen af drengen forårsagede en meget lav blodprocent, der svækkede hans almentilstand og kunne bringe ham i livsfare.

Det fremgår også, at drengen har modtaget 110 blodtransfusioner som følge af blodtapningen, været hospitalsindlagt gentagne gange og undergået talrige undersøgelser med henblik på udredning af årsagen til hans massive blodmangel.

Anklagemyndigheden har vurderet, at mishandlingen er af så grov beskaffenhed eller med så alvorlige skader til følge, at der foreligger særdeles skærpende omstændigheder i sagen.

- Det er en meget usædvanlig sag, hvor der efter vores vurdering er tale om en meget grov og langvarig mishandling af et barn. Vi har rejst sagen som nævningesag, fordi vi mener, der skal udmåles en lang fængselsstraf, oplyser Pia Koudahl, specialanklager i anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Da der er tale om en nævningesag, vil anklagemyndigheden nedlægge påstand om mere end fire års fængsel. Sagen vil køre ved Retten i Herning, men er endnu ikke berammet.

Hospital fik mistanke
Ekstra Bladet har tidligere skrevet, at moren i grundlovsforhøret erkendte, at hun har tappet blod fra drengen, men hun ikke kunne forholde sig til sigtelsen om kvalificeret vold.

Sigtelse mod 35-årig mor: Tappede søns blod gennem længere periode

Politianmeldelsen skete, efter Børneafdelingen på Aarhus Universitetshospital i Skejby underrettede Ringkøbing-Skjern Kommune om, at de havde en mistanke om, at noget var galt.

Mor sigtet for at tappe søns blod: Sådan kom politiet på sagen

Der er uvist, præcist hvordan åreladningen er foregået over seks år, uden at lægerne fattede mistanke om, at noget var galt.
Der er uvist, præcist hvordan åreladningen er foregået over seks år, uden at lægerne fattede mistanke om, at noget var galt.
 

Exceptionel situation
Ekstra bladet har tidligere talt med ledende overlæge på Børn og Unge-afdelingen, Rune Weis Næraa, der ikke ville kommentere sagen på grund af tavshedspligt, og fordi der kørte en politiefterforskning.

– Det er en meget exceptionel situation. Som forløbet er beskrevet i medierne, vil det være naturligt, at folk undrer sig over, at forløbet har varet så længe. Det er klart, at sådan et forløb giver anledning til grundig gennemgang for at finde ud af, hvad der er sket hvornår, og hvad kan vi lære af det, har han sagt til Ekstra Bladet.

I december fortalte vicepolitiinspektør Jim Hansen at drengen var i stor fysisk fremgang, ikke havde blodmangel mere, og at blodprocenten var normal, efter moderen blev anholdt og fængslet 25. september i fjor.

 

Mor sigtet for at tappe søns blod: Går med til frivillig fængsling

 

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Det er fuldstændig hat og briller