Mor tiltalt: Trak plastikpose over to-årig søns hoved og forlod ham

Fem gange forsøgte 40-årig mor at kvæle sine børn, lyder anklagen

Mor tiltalt: Trak plastikpose over to-årig søns hoved og forlod ham

Politiet undersøger gerningsstedet efter drabsforsøget på den to-årige dreng. Local Eyes

En to-årig dreng fik strammet et tørklæde om halsen og fik trukket en plastikpose over hovedet af sin mor, der straks forlod familiens lejlighed i Vollsmose i Odense.

Drengen overlevede kvælningen, fordi han blev fundet af et familiemedlem, og nu er den 40-årige mor, der stammer fra Somalia, tiltalt for drabsforsøget på sønnen, som skete den 16. august sidste år ved 13-tiden.

Se mere video på localeyes.dk

Men efterforskningen har afdækket, at flere af kvindens fem børn også har været udsat for grov vold og kvælningsforsøg.

Derfor har anklagemyndigheden ved Fyns politi foruden drabsforsøget på den to-årige dreng rejst tiltale mod den 40-årige for grov vold med karakter af mishandling i fire tilfælde mod sine børn.

Mor erkender drabsforsøg på sin søn

Hun blev efter drabsforsøget varetægtsfængslet i surrogat på psykiatrisk afdeling i Middelfart, og her overfaldt hun, ifølge tiltalen, en social- og sundhedsassistent den 30. november sidste år. Kvinden tog fat om halsen på sosu-assistenten, der fik mærker på halsen.

Under grundlovsforhøret, hvor hun tilstod, kom det frem, at den somaliske kvinde ikke kendte sin fødselsdag, men at hun var 30 eller 31 år. Nu mener politiet imidlertid, at hun er født i 1976 og dermed er 40 år gammel.

Kræves dømt til anbringelse
Den 40-årige stilles i næste uge for et nævningeting ved retten i Odense, hvor anklagemyndigheden kræver hende til til anbringelse på en psykiatrisk afdeling uden at der fastsættes en længstetid for anbringelsen.

Kvinden er under mentalundersøgelsen blevet erklæret for sindssyg, og derfor er hun straffri efter straffelovens § 16. Men i stedet skal hun anbringes, og anklagemyndigheden kræver også, at når hun engang erklæres for rask, så skal hun udvises af Danmark.

Mor sigtet for at ville kvæle søn

Ifølge anklageskriftet begik den somaliske mor det første overgreb på sin dengang et-årige søn i sommeren 2014, hvor hun med et greb om halsen forsøgte at kvæle sønnen. Men hun stoppede, da hun alligevel ikke ville slå ham ihjel, og derfor er den 40-årige kun tiltalt for grov vold og ikke drabsforsøg.

- Ikke slå mig, mor
Det næste forhold handler om en episode, hvor den 40-årige engang mellem marts og august sidste år skulle have klemt sønnen om halsen indtil han sagde: - Ikke slå mig, mor.

Den tredje anklage handler om, at kvinden engang mellem marts og juli sidste år pressede en pude ned over ansigtet på sin fire-årige datter, som gjorde modstand og slap fri.

Også kvindens 12-årige datter blev angiveligt forsøgt kvalt, da moderen engang i april 2015 lagde en ledning om halsen på datteren og strammede til. Men den 12-årige fik vristet sig fri og skyndte sig at løbe hjemmefra, lyder tiltalen.

Naboer, som Ekstra Bladet talte med efter drabsforsøget på den to-årige dreng i august sidste år, fortalte at kvinden havde haft store psykiske problemer.

- Hun har tidligere sagt, at hun ville slå sine børn ihjel, men ingen tog det alvorligt, fortalte en nabo, som ønskede at være anonym.

Ifølge naboerne havde både politiet og Odense kommune tidligere været ude hos familien, der bestod af mor, far og de fem børn.