Mor udstillede blotter på Facebook: Derfor mener politiet hun skal straffes

35-årige Rikke Louise Andersen sad tirsdag på anklagebænken i speciel sag, hvor hun risikerer en højere straf end den, som 19-årig mand fik for at blotte sig foran hendes datter

Rikke Louise Andersen mødte tirsdag op i retten, hvor hun er tiltalt for at overtræde persondataloven. Foto: Privat
Rikke Louise Andersen mødte tirsdag op i retten, hvor hun er tiltalt for at overtræde persondataloven. Foto: Privat
Følg Krimi

Først offentliggjorde 35-årige Rikke Louise Andersen, Vordingborg, billeder på sin private Facebook-profil af en 19-årig mand, som skulle have blottet sig over for hendes ti-årige datter og dennes veninde.

Siden fandt politiet frem til manden på baggrund af henvendelser fra offentligheden. Han blev dømt og fik en bøde på 2500 kroner.

Men for Rikke Louise Andersen var sagen ikke slut endnu. Hun blev nemlig selv præsenteret for en bøde for at have overtrådt persondataloven. Og ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi bør hendes straf være højere end blotterens. Rikke Louise Andersen blev præsenteret for en bøde på 5000 kroner.

- Det er fuldstændig sindssygt, sagde Rikke Louise Andersen for nogen tid siden til Ekstra Bladet.

Tiltalt igen
Rikke Louise Andersen har nægtet at betale bøden. Hun mener ikke, det kan være rigtigt, at hun skal straffes hårdere end den mand, som blottede sig for hendes datter. Derfor har sagen været omkring retten.

I første omgang blev Rikke Louise Andersen frifundet på grund af en procedurefejl begået af anklagemyndigheden, som havde tiltalt hende efter en forkert paragraf. Siden valgte anklagemyndigheden at tiltale Rikke Louise Andersen igen.

Og tirsdag mødtes parterne så ved Retten i Nykøbing Falster, skriver Sjællandske.

Fik bøde for at vise blotter: Nu er hun frifundet

Her blev fronterne trukket skarpt op. Anklager Michael Boolsen er ikke i tvivl om, at Rikke Luise Andersen bør straffes.

- Jeg har forståelse for, at man kan blive pikeret og vred, når ens barn bliver udsat for blotteri. Men vi skaber en offentlig gabestok, hvis alle kan offentligøre billeder og beskyldninger mod personer. Det er politiet, der efterforsker, og jeg kan ikke se nogen grund til ikke at give politiet billederne i stedet for selv at offentliggøre dem på Facebook, sagde Michael Boolsen ifølge Sjællandske i retten.

Forsvarer kræver frifindelse
Omvendt mener forsvarer SIlas Hecht, at Rikke Louise Andersen helt bør slippe. Han argumenterede for, at der gælder en undtagelse i bestemmelserne om at offentliggøre billeder uden at indhente samtykke.

- Videregivelse kan dog ske uden samtykke, når det sker til varetagelse af offentlige eller private interesser, herunder hensynet til den pågældende selv, der klart overstiger hensynet til de interesser, der begrunder hemmeligholdelse, læste Silas Hecht op fra loven.

Rikke tiltalt på ny i sag om blotter-billede: - Det er jo fuldstændig sindssygt!

Den 35-årige mor til en 10-årig pige er tiltalt for at have offentliggjort billeder af en 19-årig mand, som 4. august sidste år blottede sig for pigen og en af pigens veninder. Det skete uden for Dagli'Brugsen i Nyråd.

Mange tusinde kan have set opslag
Rikke Louise Andersen fik adgang til billederne efter at have henvendt sig til Dagli'Brugsen, som havde optagelserne på sit overvågningskamera. Dagli'Brugsen har allerede indvilget i at betale en bøde for at have videregivet billederne.

Men Rikke Louise Andersen er af den opfattelse, at hun gjorde det rigtige. Hun postede billedet af manden på sin åbne Facebook-profil, hvor hun har flere end 2000 følgere. I den ledsagende tekst skrev hun blandt andet 'del-del'.

Nu falder der dom i opsigtsvækkende sag: Rikke delte billede af blotter

Det gjorde flere, og opslaget blev også lagt på en lokal Facebook-side med 11.000 medlemmer.

Ifølge Michael Boolsen delte den 35-årige billedet allerede inden, den 19-årige var blevet dømt. Ifølge hans opfattelse kunne kvinden ikke på det tidspunkt vide, om manden havde begået en kriminel handling.

Dommeren besluttede efter retsmødet at vente med at afsige dom til 27. juni, skriver Sjællandske.

Rikke delte billede af blotter og fik bøde: Nu må hun på pinebænken

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers

SCORER

JACKPOT